Doi copii, o singura camera: Cele mai bune trucuri de design

Armonie si distractie, in acelasi loc

In cazul multor familii, spatiul limitat face imposibil ca fiecare copil sa aiba propria camera. Mai sunt si cazurile in care fratii isi doresc sa imparta aceeasi camera - e chiar bine sa ai pe cineva alaturi cand iti este frica sa dormi singur!

Provocarea majora pentru parinti este, insa, amenajarea unei camere care sa le ofere ambilor copii tot ceea ce au nevoie. Iar aici intervin trucurile ingenioase de design, care pot face dintr-o camera aparent neincapatoare un adevarat taram de basm pentru cei mici. Daca nu este deloc simplu sa amenajezi si sa decorezi camera copilului, este cu atat mai complicat sa faci asta cand ai la dispozitie o singura camera pentru doi copii. Ai nevoie de priceperea si privirea de ansamblu a unui designer de interior, care te poate ajuta sa transformi o camera in spatiul perfect pentru doi copii.

In acest caz, minimalismul este cheia succesului. Mai putin mobilier inseamna mai mult loc de joaca si de lucru pentru cei mici. Organizarea eficienta a spatiului depinde de alegerea unor piese de mobilier multifunctionale, care ocupa putin loc si care ofera in acelasi timp solutii pentru depozitare. 

Suprafata camerei este in mod evident limitata, de aceea ar trebui sa folosesti la maximum inaltimea camerei. Paturile suprapuse sunt o solutie excelenta pentru un dormitor impartit de doi copii. Pot fi prevazute cu spatii pentru depozitare in zona inferioara, un loc ideal pentru a fi pastrate jucariile, pilotele sau chiar hainele. Daca cei mici nu isi doresc paturi suprapuse, o optiune buna sunt paturile single in stil vintage, despartite printr-o noptiera cu spatii pentru depozitare, sau un pat mare, in cazul in care vor sa doarma impreuna. Tablia de pat cu locuri pentru depozitare este o alta investitie buna, care iti va permite sa utilizezi o zona ce altfel ar fi irosita.

Etajerele, politele si rafturile suspendate sunt esentiale intr-o camera pe care o folosesc doi copii. Sunt foarte utile pentru a depozita jucarii, carti si obiectele decorative preferate ale celor mici. Pot fi montate deasupra biroului sau a zonei de lucru.

Si pentru ca a venit vorba de birou, aceasta zona este de nelipsit din camera pe care o impart doi copii, mai ales daca sunt de varsta scolara. Masa de lucru care ofera suficient loc pentru doi copii poate fi o solutie usor de pus in practica. Biroul vintage din lemn de brad cu rafturi si sertare ofera spatii pentru depozitare si poate fi ales un blat cu finisaj periat, care ofera mai multa rezistenta la uzura.

Stim ca este dificil pentru un copil sa-si pastreze ordinea in dulapul de haine, cu atat mai mult daca imparte acelasi dulap cu un frate sau o sora. Tocmai de aceea este important sa optezi in camera comuna a copiilor pentru un dulap cu interior bine delimitat, asa cum este dulapul de haine, in stil vintage, din lemn de brad, ce pune la dispozitie un spatiu generos pentru depozitare.

Un detaliu pe care il uitam adesea este ca si copiii au nevoie de intimitate. Desi este super distractiv sa imparti camera cu principalul partener de joaca, uneori simti nevoia sa te retragi in propria ta zona. Trucurile pentru delimitarea incaperii pot rezolva aceasta problema. Pot fi folosite separatoare pentru camera, panouri pentru delimitare sau paturi prevazute cu draperii sau cortine.

Nu uita ca poti apela intotdeauna la ajutorul designerilor nostri pentru a obtine exact ceea ce iti doresti atunci cand amenajezi locuinta sau o camera atat de complexa precum cea impartita de doi copii. Poti arunca un ochi si in magazinul nostru online de mobila si decoratiuni!

Milena Taranu | 24.05.2021

Vezi toate articolele

Recomandari