Cum sa-ti infloresti casa

Sfaturi pentru cei care adora prospetimea

E in regula sa ai plante in casa. Ele creeaza o atmosfera placuta, naturala, repezinta o declaratie de respect la adresa mediului. Dar nu e ok sa ai plante in exces si sa-ti transformi apartamentul intr-o jungla.

Plantele trebuie alese cu grija, trebuie asezate in anumita spatii si trebuie sa rimeze cu toate elementele de mobilier pentru a crea armonie.

Pentru a obtine un efect maxim, ia legatura cu un expert in design interior care te va ajuta pas cu pas, astfel incat ideile tale sa devina realitate.

Iata 5 sfaturi cu privire la folosirea plantelor pentru decorarea locuintei:

1. Alege o culoare dominanta a plantelor si ghivecelor pe care le folosesti. Amestecul de culori poate crea o atmosfera obositoare.

2. Daca ai un apartament mic, evita sa asezi in sufragerie un ghiveci gigantic cu un ficus urias. E o metoda sigura de a crea o senzatie apasatoare in acea camera, o inghesuiala fara leac.

3. Plantele trebuie folosite cu masura si in locuri neutre care, cu ajutorul lor, vor fi puse in valoare. De exemplu, un mic ghiveci asezat pe noptiera de carti de langa patul din dormitor va aduce prospetime si o pata de culoare intr-un spatiu destul de monoton.

4. In baie nu e indicat sa folosesti plante pentru decorare, o transformi intr-o sera si dispare senzatia de relaxare si intimitate.

5. Toata lumea are plante pe balcon, dar nu toata lumea le ingrijeste. Nu e nimic mai deplorabil decat un ghiveci atarnat catre strada in care plantele s-au uscat pentru ca proprietarii sunt plecati in concediu.

Folosirea plantelor pentru decorarea interiorului unei locuinte nu este tocmai usoara si trebuie facuta cu grija. E important sa ceri sfatul unui expert in design interior.

Si nu uita, plantele au nevoie de foarte mare atentie si dragoste din partea ta! :)

Sursa imagini: Pinterest.

Milena Taranu | 03.03.2020

Vezi toate articolele

Recomandari