Coltul tau de lectura dintr-un apartament mic

4 idei de la un designer Interior

In epoca moderna si tehnologizata de azi, cartile si biblioteca nu par a-si mai gasi locul in apartamentele tot mai mici. Acestea apartin parca unei alte lumi, care a existat candva si care nu se va mai intoarce niciodata. 

Insa, pentru un iubitor de carti, lucrurile nu stau nici pe departe asa. Pentru el, nimic nu se compara cu senzatia minunata de a citi in fotoliul confortabil seara, la finalul unei zi istovitoare de munca. 

Dar, cum pasiunea pentru citit se transforma in tot mai multe carti achizitionate, un iubitor de carti se va trezi la un moment dat ca se impiedica de cartile imprastiate pe noptiera, covor, intr-un colt de pat sau oriunde altundeva. 

Ce va face? Le vinde? Le arunca?

In niciun caz, deoarece e atasat de ele! In schimb, el va incepe planul construirii unei frumoase biblioteci, un colt de lectura special care va tine cont de urmatoarele aspecte:

1. Confort. Cel mai important aspect al unui colt de lectura este confortul. Trebuie sa fii relaxat si sa te simti bine atunci cand citesti, iar pentru asta ai nevoie de un fotoliu comod sau de o canapea moale si placuta. 

Obiectele trebuie sa se potriveasca perfect cu stilul camerei in care amenajezi coltul de lectura. 

Prin urmare, daca restul incaperii este modern si minimalist, un fotoliu futurist, jos si pufos poate fi perfect, iar daca design-ul este clasic, unul elegant poate fi alegerea ideala.

Nu ezita sa iei legatura cu un expert in design interior pentru a gasi solutia potrivita pentru apartamentul tau. 

   

2. Lumina. Lumina este importanta in toata casa, insa cu atat mai mult intr-un colt de lectura. Nu trebuie sa te chinui sa citesti la lumina lumanarii sau la o veioza cu lumina difuza, asadar intreaba un specialist care este varianta corecta pentru iluminat.  

3. Nota personala. O biblioteca reprezinta mai mult decat rafturi umplute cu carti. Asadar, adauga-i personalitate, creand zone speciale pentru diverse obiecte de decor. Fie ca este vorba de o mica sculptura sau de o fotografie de familie incadrata de o rama speciala, aceste detalii vor face diferenta intre o biblioteca banala si una speciala.

4. Un pic de dramatism. Orice opera de arta are nevoie de un pic de dramatism, la fel si biblioteca ta. Aici, variantele sunt nelimitate, insa pentru a obtine efectul dorit, cel mai bine este sa apelezi la sfaturile unui expert in design interior. 

El te va ajuta sa gasesti acel ”ceva”  de care este nevoie pentru a transforma o creatie obisnuita intr-o opera de arta.

Nu ezita sa folosesti cardul cadou pentru a veni in ajutorul cuiva drag care-si doreste un proiect de reamenajare a locuintei. 

   

Sursa imagini: Pinterest.

Milena Taranu | 03.03.2020

Vezi toate articolele

Recomandari