Amenajare pe cont propriu sau cu designer de interior

Depinde cat timp esti dispus sa sacrifici

Amenajarea pe cont propriu sau cu un designer de interior e o decizie luata in functie de buget sau de gandul ca oricum nimeni nu stie mai bine ca tine cum vrei sa-ti arate casa. Dar daca te-ai mutat intr-un spatiu nou, ai un job full-time si o familie de care vrei sa ai grija, orele dintr-o zi nu sunt niciodata suficiente.

Daca stii ca nu dormi niciodata suficiente ore, s-ar putea ca deciziile pe care le iei in amenajare sa fie pripite, pentru ca vrei sa scapi cat mai repede, sa ai spatii care arata bine dar care sunt, in primul rand, functionale.

A apela la serviciile unui specialist e ca decizia de a manca mai sanatos, motiv pentru care vizitezi (sau nu) un nutritionist. Intr-o amenajare interioara ai nevoie de o reteta personalizata pentru nevoile tale, ca tu sa te bucuri de rezultat la final si intre timp sa te poti concentra pe lucruri care conteaza.

Un designer de interior este un expert in domeniul lui, care te indruma in amenajarea oricarui spatiu, sa fie pe gustul tau. Specialistul urmareste ce e in voga si intelege cand trebuie sa caute mai adanc, daca nu esti interesat de trendul industrial, retro sau nordic. E acolo sa-ti tempereze entuziasmul pentru detalii decorative mici care incheie un proiect si sa te readuca in planul mare, al scopului fiecarei camere, ca sa poata face un plan pornind de la functionalitate.

Un designer de interior stie preturile pietei si te poate sfatui de unde sa cumperi un anumit tip de mobilier sau de pardoseala. Poate sti producatori locali de biblioteci sau artisti care produc lucrari pliate pe gustul tau, ca sa decorezi la tinta. 

Daca alegi sa colaborezi cu un designer de la inceput la final, nu trebuie sa te gandesti nici la coordonarea unei echipe de mesteri. Designerul colaboreaza, probabil, cu aceeasi echipa de implementare de incredere, pe care o va avea sub directa supraveghere. Nu trebuie sa-ti mai faci griji pentru transporturi, pentru finisaje, pentru ca trebuie sa vizitezi trei magazine diferite ca sa gasesti un anumit tip de lustra.

Chiar daca nu ai nevoie de un pachet de servicii complete, nu inseamna ca designerii de interior nu sunt pentru tine. Poti alege sa-ti reamenajezi o singura camera, daca atat iti permite acum bugetul, sau poti incepe comunicarea cu designerii din echipa noastra, de exemplu, prin platforma Interior online. Tu masori spatiul, te gandesti la o lista de nevoi, ne trimiti poze si reduci costurile inainte ca proiectul sa inceapa. Discutia ia startul acolo si economisim impreuna timpul si costurile unui drum, ale unei prime intalniri. Te-ai inscris?

Sursa imagini: Pinterest

Milena Taranu | 12.09.2019

Vezi toate articolele

Recomandari