AMENAJARI DE ZONE VERZI

Terasa cu atmosfera gotica

Locuiesti intr-un apartament, studio sau mansarda, sau stai la casa si ai la dispozitie o curte. Oricare ar fi povestea ta, sigur doresti sa te bucuri de un spatiu verde, cu multe plante care sa iti invioreze casa, sa dea senzatia unui mic paradis.

Crezi ca amenajarea unei terase este un lucru dificil, mai ales cand nu stii pentru ce finisaje sa optezi, ce mobila de gradina sa alegi – din lemn, fier sau rattan – si care sunt speciile de plante care se preteaza la conditiile spatiului tau.

De fapt poti transforma usor balconul sau terasa intr-o zona intima de relaxare in care plantele cu aer fresh dau o nota pozitiva starii tale de spirit.

Daca optezi pentru diverse accente de textura sau culoare sub forma decoratiunilor – lumanari, draperii, perne colorate, diverse tesaturi, vase din lut si mobilier personalizat pe gustul tau –, spatiul tau verde poate capata o imagine spectaculoasa care te va imbia din ce in ce mai des.

Proiectele noastre de amenajare au inclus si astfel de spatii pe care am reusit sa le adaptam cerintelor functionale si estetice. 

Unul din ele este terasa cu atmosfera gotica ce a avut parte de o redecorare completa, deoarece spatiul initial nu corespundea cerintelor. Mai intai s-au schimbat finisajele – structura acoperisului si linia peretilor.

amenajare terasa 10.jpg

Daca ai mici vicii sau iti place sa petreci timpul in natura indiferent de vremea de afara, vei intelege de ce clientii nostri si-au dorit un spatiu complet separat in care sa poata fuma: un spatiu privat care sa lege zona de interior cu gradina, dar de care sa se bucure si in anotimpul rece.

Stilul gotic, sobru si elegant punctat cu nuante feminine de roz se regaseste in designul mobilierului selectat sub marcile Kare si Mobexpert – scaunele de dining, comoda cu grilaj metalic, oglinda si masuta in consola, candelabrul si lampadarul, piesele decorative de pe perete.

Bineinteles, oricine isi doreste o canapea incapatoare si confortabila iar cea inclusa in proiectul nostru a fost retapitata si completata de cateva perne decorative, pentru a inspira dupa-amieze si seri de suete cu prietenii.

amenajare terasa 8.jpg

Terasa de la parter a fost tratata intr-o tenta “light”, cu o atmosfera mai luminoasa, familiala. Este un spatiu fresh, gandit pentru activitati in familie si cu prietenii apropiati, de aceea masa din lemn este piesa centrala.

Pergola veche din lemn a fost inlocuita cu una din metal si sticla cu detalii in stil art nouveau. Ceramica colorata a fost aleasa de la Hornbach, iar mobilierul de la Mobexpert. 

amenajare terasa 12.jpg

Pentru zona de separare am gasit o solutie simpla si eleganta sub forma unor lamele orizontale din lemn iar partea de gradina a fost amenajata cu diverse specii de plante si cateva mici ghivece decorative din paie.

Spatiul verde ocupa un rol important in amenajarea casei. Cu siguranta ai simtit si tu, in timpul plimbarilor in natura, ca plantele au un rol benefic asupra starii de spirit datorita vitalitatii lor. De ce sa nu te bucuri de aceste efecte pozitive in fiecare zi, chiar in interiorul caminului tau?

Daca iti doresti o astfel de amenajare dar nu stii ce alegeri sa faci, echipa “Interior” iti sta la dispozitie cu solutii adaptate bugetului si preferintelor tale. E foarte usor sa ne contactezi, incearca un pachet de mobilare si decorare pentru balconul sau terasa ta!

* proiect de amenajare realizat de echipa Interior: Arh. Mariana Bercu, Arh. de Interior Milena Taranu.

Tags: amenajare terasa amenajari spatii verzi

Milena Taranu | 20.03.2018

Vezi toate articolele

Recomandari