MOBILAREA SI DECORAREA TERASEI

Un spatiu in aer liber pentru intreaga familie

Visezi de mult timp la casa ta dar ce este un camin fara un spatiu verde si bineinteles fara o terasa amenajata pentru clipele de relaxare? Iti doresti un loc in aer liber pentru a gati si lua masa cu familia in zilele de vara, pentru a petrece seri relaxante cu prietenii sau pur si simplu pentru a te bucura de gradina de la umbra casei tale. Noi credem ca vei gasi inspiratia aici, la “Interior”.

Dar ce este o terasa? Terasa este structura deschisa, alaturata casei, acea zona ce face trecerea dintre interior catre exterior, amenajata in acelasi spirit cu restul locuintei. Insa mai pe scurt, in termenii nostri, terasa este senzatia de bine.

Iti prezentam in randurile de mai jos un exemplu care te va convinge de frumusetea si nevoia unui astfel de spatiu in viata ta. E vorba de un proiect de mobilare si decorare a terasei pentru o familie a carei locuinta se afla intr-o moderna casa ferita de agitatia cotidiana a orasului.

Pentru partea de mobilare am ales piese elegante din lemn cu aspect rustic, usor antichizat, ce continua atmosfera calda a casei si in exteriorul ei. Plantele cu aer proaspat dau viata spatiului si fac legatura cu gradina adiacenta.

amenajare terasa interior 1.jpg

Am conceput zona de bucatarie pentru a permite familiei pregatirea si prepararea bucatelor in zilele calduroase si mai ales pentru a se bucura cat mai mult de natura ce o inconjoara. Cu multa voie buna si un apetit pe masura, oricine devine un bucatar desavarsit, nu?

In plus, bucataria dispune aditional de o insula cu blat suplimentar de lucru, punctata de 3 becuri suspendate in stil nordic-industrial.

Poate ai observat si detaliile cu rol important: chiuveta de granit, manerele metalice in gri antracit si lemnul cu patina completeaza aspectul rustic cu aer relaxat.

amenajare terasa interior 4.jpg

Nu am uitat decoratiunile - ele “coloreaza” amenajarea cu un aer personal. Am adaugat, asadar, mobilei de bucatarie, cateva rafturi deschise pentru decoratiuni si diverse obiecte folosite la gatit.

Dar ce faci in zilele mohorate, mai putin prietenoase? In zona bucatariei terasa este acoperita si exista posibilitatea de a o separa partial de gradina – in acelasi timp de a o proteja in cazul intemperiilor cu ajutorul unor pereti trasparenti din PVC.

Am gandit zona de luat masa atat pentru familie cat si pentru prieteni, de aceea dispune de 6 locuri generoase iar instalatia de ghivece suspendate si plante atarnatoare marcheaza discret acest loc.

amenajare terasa interior 5.jpg

Masa si scaunele sunt din lemn, cu design elegant, special concepute si alese pentru o mobilare de exterior.

Producatorii de la care am ales si achizitionat piesele amenajarii sunt: Mobexpert – pentru bucatarie, decoratiuni, masa si scaune, Bricostore pentru bancuta din lemn si Ikea pentru corpurile de iluminat.

amenajare terasa interior 6.jpg

Te grabesti sa incepi amenajarea terasei? Proiectul a durat doar cateva saptamani iar achizitionarea obiectelor selectate s-a facut direct din magazin cu ajutorul listei furnizate de catre designerul echipei “Interior”. Nimic mai simplu: familia s-a putut bucura intr-un timp rapid de sezonul calduros de la umbra unei terase amenajate pentru stilul si nevoile ei.

Si tu poti savura un moment de liniste sau o discutie antrenanta alaturi de prieteni in cadrul unei amenajari gandite cu si pentru tine - acest moment este la un click distanta!

* proiect de amenajare realizat de echipa Interior: Arh. Mariana Bercu, Arh. de Interior Milena Taranu.

Tags: amenajare terasa amenajare spatii verzi

Milena Taranu | 23.03.2018

Vezi toate articolele

Recomandari