CAMERA DE COPIL - DESIGN INTERIOR DE POVESTE

Amenajare in stil romantic pentru o fetita

Daca ma gandesc la copilaria mea, cred ca entuziasmul explorarii, universul creatiei si fascinatia fata de natura mi-a marcat primii ani pana in ziua de astazi. Tu cum erai in copilarie? Dar acum?

Aminteste-ti: cand totul este nou iar curiozitatea iti marcheaza fiecare zi iti doresti ca si camera ta mini-univers sa fie adaptata spiritului dinamic, tanar, in continua dezvoltare, sa-ti inlesneasca imaginatia in orice clipa.

Aici, la “interior”, transformam camera copilului in spatiul sau sacru. Timpul ne schimba iar acest spatiu trebuie, bineinteles, adaptat etapelor prin care trecem in cursul anilor: de la copilarie la pubertate si adolescenta, apoi inevitabil la preschimbarea in adult.

Pentru ca ne plac provocarile lucram implicat, cu pasiune, la orice proiect dar camerele de copii ne sunt cele mai dragi: sunt ocazii de a trai clipe fascinante alaturi de micii nostri clienti. Ce poate fi mai frumos decat lumea copiilor?

Lasa-te indrumat si intra in lumea celor mici, iti voi prezenta in cateva randuri camera unei fetite de 5 ani in stil feminin si romantic ce lasa imaginatia sa debordeze liber.

Poate stii si tu: pentru o fetita camera sa poate fi sanctuar, chiar si propriul palat unde isi transforma patutul in caleasca fermecata, ca o adevarata Cenusareasa, fotoliul in cal inaripat, oglinda intr-un lac stralucitor si cate si mai cate alte povesti iau nastere in paginile cartilor dar prind cu adevarat viata intre cei patru pereti, sub ochi inocenti de copil.

camera fata 3.jpg

Pentru aceste personificari am optat pentru mobila in culori deschise, combinate cu diverse modele si elemente grafice florale: patul din colectia “Hemnes” de la Ikea, fotoliul intr-o nuanta visatoare de albastru de la Kika, cele doua comode de la In Art, oglinda de la Mobxepert.

camera fata 1.jpg

Ce ar fi camera unei fetite fara mici detalii care sa te surprinda: cele doua tablouri cu cai de la GAP, covorul in nuante de rosu pana la roz delicat de la In Art si draperiile realizate la comanda.

Nu am uitat de nelipsitele corpurile de iluminat: veioza si lustra au fost alese pentru delicatetea si linia eleganta a celor de la Ideal lux.

Daca te intrebi care au fost bugetul si termenul proiectului iti destainuim ca am dispus de un buget mediu iar cerintele au fost satisfacute in doua saptamani, dupa prezentarea celor doua variante initiale si sesiunea de discutii. Apoi, cu ajutorul materialelor furnizate la finalul proiectului de design, procesul s-a concretizat intr-o luna odata cu achizitiile si comenzile obiectelor alese.

camera fata 2.jpg

Astazi mezina familiei se bucura, cel putin pentru cativa ani, de “palatul” conceput special pentru ea.

Copilul tau viseaza la un palat, o cazemata, un igloo sau o casuta de turta dulce? Apeleaza la bagheta noastra magica!

* proiect de amenajare realizat de echipa Interior: Arh. Mariana Bercu, Arh. de Interior Milena Taranu.

Tags: amenajare camera de copil camera de copii

Milena Taranu | 23.03.2018

Vezi toate articolele

Recomandari