AM ALES SA CREEZ SI SA MA RECREEZ DIN “interior”

Reinventare spre adaptare - design interior accesibil tuturor

Despre cofondatorul Arh.Mariana Bercu

Cu totii avem povesti care ne conduc catre alegerile pe care le facem in anumite momente. Nu mai facusem demult schimbari in viata mea profesionala si cum noi, ca oameni, suntem in continua schimbare – sa-i zicem frumos evolutie! – am simtit nevoia unei ajustari. Am simtit ca pot oferi mai mult dupa toata experienta acumulata ca arhitect in ultimii 17 ani de la terminarea facultatii – nemaipunandu-i la socoteala si pe cei trei in care am muncit si in timpul studiilor.  

Ceea ce am invatat in scoala ne-a folosit mai mult sau mai putin fiecaruia dintre noi. In acest domeniu, experienta a fost realitatea de pe santier, lucrul cu oamenii, efortul permanent de incadrare in buget si timp.

A venit momentul ca prin asociere cu Milena, un designer tanar si creativ, sa dezvoltam un produs nou, specific evolutiei pietei online – o platforma de design interior care imbina serviciile de design interior  - decorare si mobilare - cu cea de curatorie de obiecte pentru spatiile voastre, un magazin online de produse pentru casa ta. 

Experienta acumulata in cei 20 ani, combinata cu spiritul nou si creativ al designerilor tineri vor aduce un sprijin real pentru client, prin abordarea unor teme actuale in sectiunea BLOG. Ne vom pozitiona prin temele alese langa voi, clientii, in cel mai personal mod posibil. Platforma “interior” doreste sa fie deopotriva un punct de intalnire intre designerii tineri, furnizori, producatori, specialisti in domeniu si intre tine, clientul final. 

Aceasta va fi noua abordare a meseriei pe care am practicat-o atatia ani. Ne dorim sa educam modul in care oamenii simt (si se simt in) spatiul in care locuiesc si traiesc. Vrem sa le oferim sansa de a fi creativi, de a simti bucuria de a-si exprima universul in spatiul in care traiesc. Vrem sa inteleaga toti ca procesul de creatie poate si trebuie sa fie unul relaxat, facut pentru a readuce la suprafata copilul din noi, acel copil caruia nu ii era teama sa-si exprime preferintele. 

Militam pentru accesul tuturor la design. De cele mai multe ori, oamenii nu apeleaza la un specialist pentru ca le este teama ca nu isi permit serviciile lor sau lucrurile pe care acestia le vor indica spre a fi cumparate. Dar, in momentul in care oferta este exprimata clar si pretul este accesibil, toti prefera sa aiba indrumarea unui profesionist. Vrem sa oferim oricui sansa de a fi mai aproape de design – nu ne-a placut niciodata imaginea de exclusivism pentru aceasta ramura. 

Un interior de calitate trebuie sa aiba cateva atribute pentru a fi unul remarcabil. Iar elementul principal este acela ca trebuie sa contina cat mai mult din personalitatea celui care traieste acolo  – nevoile, pasiunile, trairile si visele lui – si de aceea el trebuie sa fie parte creativa a acelui loc. Pentru a atinge un astfel de obiectiv, el trebuie sa fie sincer si constiincios in a transmite lucrurile care il definesc pentru a-i putea fi un fidel indrumator. Ca atunci cand mergi la doctor si te straduiesti sa-ti amintesti de cate ori ti-a fost rau si in ce fel, numai ca acum esti “obligat” sa te gandesti la lucrurile care ti-au placut, care te-au atras ca imagine si care ti-au spus ceva in decursul anilor. Vrem sa obtinem o armonie controlata si, in acelasi timp, indrazneata intre obiectele care fac parte din decor. Acestea nu trebuie sa fie neaparat intr-o potrivire fireasca intre ele, ci trebuie sa se potenteze unul pe celalalt – iar aici intervine intuitia si educatia designerului, care trebuie sa-l inteleaga pe cel care traieste acolo si sa-i ofere un spatiu in care sa se regasesca. 

Platforma “interior” aduce in afara de dreptul la educatie si acces la designul interior pentru clientul final, un punct de lansare pentru tinerii designeri care pot interactiona direct cu clientii si isi pot oferi serviciile in acest mod. Clientii sunt persoane tinere ca si ei, care apreciaza si prefera interactiunea online (fie ca noua, generatiei mai vechi, ne place sau nu, acest lucru nu poate fi ignorant).

Vom aduna langa noi artistii si mesterii care combina creativitatea cu o executie exceptionala. Povestile creatiilor lor merita spuse mai departe, fiind pline de trairea profunda a naturii si vietii cu toate valentele ei. Platforma “interior” le deschide o usa catre casele voastre si sper ca voi sa intrati indrazneti si sa ii gasiti la fel de fascinanti ca si lucrurile create de ei!

Impartaseste cu noi gandurile si nevoile tale pentru a trai in casa care te reprezinta. Vom deveni impreuna o comunitate mai educata si mai evoluata.

creez interior.jpg

Tags: echipa interior design interior designer mariana bercu amenajari

Mariana Bercu | 22.05.2017

Cele mai importante schimbari pornesc din INTERIOR.

Vezi toate articolele

Recomandari