Sufrageria, o calatorie provocatoare la traditie

Transforma o camera intr-o opera de arta

In perioada comunista exista un singur tip de sufragerie. Se multiplicase ca un virus in toate casele, toate cartierele, devenind "sufrageria". 

Era formata dintr-o biblioteca, doua fotoliio masa cu 4-6 scaune pentru pranzul de duminica, iar daca mai era loc, o canapea si masuta cu televizor.

Era alterarea ideii de "salon regal" care s-a ratacit intr-un regim autoritar auster si lipsit de imaginatie. Astazi, noile generatii fug mancand pamantul de acest tip de sufragerie.

Dar intoarcerea la acea forma initiala, nobila, reprezinta o calatorie interesanta: dupa-amiezi si seri petrecute intr-o sufragerie cu mobilier luxos, tablouri si lucrari artistice valoroase, cu un tavan inalt, profilat si incadrat de linii clasice.

E adevarat ca o astfel de calatorie e costisitoare si plina de necunoscut. E nevoie de expertiza din partea unui designer interior, de un proiect fara cusur, de grija si pasiune, pe langa bugetul generos.

Pentru realizarea unui concept estetic si functional si optimizarea cheltuielilor, apoi pentru implementarea proiectului, e nevoie de consultarea unui expert in design interior.

Crearea unei sufragerii aristocratice e posibila, in zilele noastre, chiar si intr-un apartament de bloc. Spatiul conteaza, dar pot fi gasite solutii pentru folosirea optima a acestuia si in cazul in care marimea sufrageriei nu e comparabila cu cea din Palatul Buckingham.

Exista o sumedenie de solutii pentru alegerea elementelor adecvate de mobilier, de asemenea, foarte importante sunt corpurile de iluminat, ferestrele si decorarea lor.

Alegerea operelor de arta, ramele, asezarea acestora pe pereti, de asemenea, e o operatiune complicata, dar nu imposibila.

O sufragerie aristocratica e un proiect mare. Merita incercat de persoane care au casa sau apartamentul potrivit. Luati legatura cu un arhitect interior daca sunteti interesati.

Recrearea unei sufragerii traditionale plina de armonie si bun gust reprezinta o declaratie estetica, o incercare de a imbogati spatiul in care locuiesti. O calatorie dificila, palpitanta, dar plina de satisfactii. 

Sursa imagini: Pinterest.

Milena Taranu | 03.03.2020

Vezi toate articolele

Recomandari