Relaxare si depozitare. Trucuri pentru amenajarea unui balcon mic

A venit momentul sa-ti redescoperi balconul

De multe ori, balconul are un statut de Cenusareasa in apartamentele noastre: mic, neingrijit, foarte util, dar putin apreciat. E bun la toate, de la ingramadit obiecte pe care le folosim rar si pana la uscat rufe si pastrat muraturi. Dar la fel ca Cenusareasa, are capacitatea de a se transforma radical.

De ce ne folosim balcoanele pe post de debara exterioara? Din lipsa spatiului de depozitoare din apartamentele mici, dar si din cauza faptului ca spatiul pe care il avem deja nu este folosit eficient. Un balcon mic poate fi in acelasi timp un loc ideal pentru relaxare, dar si o zona utila pentru depozitare. Secretul este sa imbini cat mai bine aceste doua functii. Daca planuiesti sa-ti reamenajezi locuinta si vrei sa-i redai balconului tau gloria pe care o merita, apeleaza la ajutorul echipei noastre de designeri. 

Iata cateva trucuri pe care sa le incerci pentru a te bucura de relaxare si de a avea si spatii pentru depozitare intr-un balcon mic:

Renunta la tot ce nu iti este util

Din pacate, avem obiceiul de a acumula in timp o multime de lucruri, fara sa ne gandim daca ne sunt cu adevarat utile. "Nu stii niciodata cand iti trebuie" - este motto-ul bunicilor si al parintilor nostri, care ne-a fost intiparit in minte inca din copilarie. Dar vremurile se schimba si stilul minimalist castiga amploare. Mai putin inseamna mai mult, in special in aceasta perioada in care protejarea mediului ar trebui sa fie o prioritate pentru fiecare dintre noi. Doneaza sau recicleaza lucrurile de care nu mai ai nevoie. Este cea mai buna cale de a-ti redescoperi balconul, daca abia ai loc sa faci cativa pasi in el.

Investeste in mobilier multifunctional

Pentru ca scopul de relaxare si depozitare sa fie atins, ai nevoie de piese de mobilier inteligente, care folosesc la maximum spatiul disponibil. O lada din lemn cu spatiu pentru depozitare poate fi, cu ajutorul catorva perne confortabile, o banca numai buna pentru citit si visat cu ochii deschisi in serile de vara. Si masutele pentru cafea pot fi spatii excelente pentru a depozita unele obiecte mici. Alege o masuta de tip cub, cu o zona ascunsa pentru depozitare. 

Spatiul vertical poate fi utilizat la maximum intr-o incapere mica, inclusiv in balcon. Instaleaza rafturi, polite sau etajere pe care poti pastra lucrurile de care ai nevoie. In magazinul nostru online gasesti numeroase modele de rafturi si etajere care vor arata excelent in balconul tau proaspat reamenajat. 

Intr-un lateral al balconul poti sa incluzi un dulap inalt, realizat pe comanda astfel incat sa devina o parte integranta a balconului. Este o solutie eficienta pentru a crea un spatiu pentru depozitare incapator, dar care se incadreaza perfect in decorul balconului.

Alege mobilierul ideal pentru relaxare

Din balconul tau nu pot lipsi masuta de cafea si doua scaune confortabile. Alege un set de mici dimensiuni, care nu aglomereaza inutil spatiul, si adauga textura si culoare cu ajutorul pernelor si textilelor decorative. Poti renunta la scaune daca folosesti o lada pentru depozitare ce poate fi utilizata ca banca.

Include plante decorative

Plantele reusesc sa ne aduca mai aproape de natura si ofera un plus de prospetime si naturalete oricarui spatiu, cu atat mai mult unui balcon. Un truc eficient pentru a te bucura de frumusetea plantelor si de a crea in acelasi timp umbra intr-un balcon insorit este folosirea plantelor agatatoare. Zorelele sunt excelente pentru asta: creeaza o cortina verde cu flori pe balconul tau, intr-un timp scurt. Ai nevoie de un ghiveci incapator in care sa plantezi cateva seminte si de o plasa pe care planta sa se urce pe masura ce creste.

Foloseste textile care adauga un plus de confort

Covorul nu ar trebui sa lipseasca dintr-un balcon perfect pentru relaxare. Alege un covor special conceput pentru exterior, daca balconul tau este deschis, asa cum sunt cele din iuta sau polipropilena. Paturile si pernele decorative asezate pe scaunele sau banca din balcon sporesc confortul si creeaza o atmosfera primitoare.

Nu ezita sa ne contactezi pentru orice proiect de amenajare pe care il ai in plan. Designerii nostri iti pot oferi idei inovatoare pentru a transforma balconul tau mic intr-o oaza minunata de relaxare.

Milena Taranu | 24.05.2021

Vezi toate articolele

Recomandari