Piesele de mobilier ideale pentru camera copilului 

De ce are si de ce nu are nevoie un copil?

Sa amenajezi camera copilului poate parea o activitate super distractiva. Multi parinti se entuziasmeaza la gandul ca este momentul ca cei mici sa faca tranzitia la o camera de "copil mare". Dar dupa entuziasmul initial, apar o multime de probleme: care sunt piesele de mobilier cu adevarat necesare, cum se aleg, cum decorezi corect camera copilului, ce culori sunt mai potrivite si lista poate continua. Astfel ca ceea ce a inceput ca o distractie se transforma rapid intr-un val de dileme. Bineinteles, ajutorul unui specialist te scapa de toate aceste intrebari, iar designerii nostri sunt intotdeauna pregatiti sa-ti ofere cele mai bune sfaturi.

Dintre toate necunoscutele cu care ai de-a face, alegerea pieselor de mobilier pentru camera copilului este cea mai dificila sarcina. Pana la urma, de ce are si de ce nu are nevoie copilul in camera lui? Noi, adultii, uitam un detaliu important: pentru un copil, camera sa este universul sau. Este locul in care doarme, se joaca, isi face temele, se relaxeaza si chiar si locul in care se retrage atunci cand parintii il 'enerveaza' (sa recunoastem, se intampla des). Iar ca sa creezi camera ideala pentru copilul tau, trebuie sa te gandesti, evident, la chestiunile practice, dar e important si sa te pui in pielea copilului si sa incerci sa vezi lumea prin ochii lui. 

In ceea ce priveste combinatiile de culori, poti renunta la variantele clasice si plictisitoare - roz pentru fete, albastru pentru baieti. Sunt mai interesante asocierile moderne de culori și alegerile neconventionale, care vor crea o atmosfera originala. De exemplu, tonurile galben si gri, oranj si albastru, verde si alb sau nuante pastelate care creeaza un look relaxat si se potrivesc perfect cu mobilierul cu aspect vintage.

Iata cateva piese de mobilier care sunt esentiale in camera copilui:

Un pat confortabil

Primul lucru care ne vine tuturor in minte atunci cand ne gandim la amenajarea camerei copilului este patul. Dupa varsta de patru, cinci ani, copilul poate face tranzitia la un pat de dimensiuni mai mari, pe care il poate folosi multi ani. Ideal este sa alegi un pat ajustabil, care se poate modifica astfel incat sa se adapteze nevoilor copilului pe masura ce creste. Patul cu tablie tapitata, moale, va oferi un plus de confort copilului. In magazinul nostru online gasesti numeroase tipuri de tablii de pat tapitate. Poti sa alegi din doua tipuri de finisaje - stofa sau catifea - si multe culori fermecatoare, printre care sigur vei descoperi cel putin una care se va potrivi perfect cu decorul din camera copilului tau.

Un pat supraetajat, care include biroul in partea inferioara, este o modalitate excelenta de a economisi spatiu. Poate fi realizat pe comanda, in asa fel incat sa se adapteze perfect incaperii.

Dulapul de haine

Imagineaza-ti ca tricoul tau preferat este pe ultimul raft al dulapului si nu poti ajunge la el sub nicio forma. Nu e placut sa-ti doresti ceva la care nu poti ajunge. Dulapurile pentru camera copiilor trebuie sa fie adaptate nevoilor lor si este necesar sa le ofere acces usor la orice isi doresc sa poarte. Calitatea este, de asemenea, importanta. Poti alege un dulap din lemn de brad din magazinul nostru online, care poate fi personalizat in functie de finisajul si culoarea dorite. 

Biroul

In afara de somn si joaca, camera copilului este si spatiu de lucru si studiu. Biroul nu poate lipsi, in special in cazul camerei unui copil care este deja la scoala. Alege un birou cu spatii pentru depozitare, in care cel mic isi poate pastra organizat toate rechizitele, asa cum este biroul vintage din lemn brad cu sertare si usa.

Scaunul de birou trebuie sa fie ergonomic, de cea mai buna calitate, creat special pentru copii.

Deasupra biroului poti monta o etajera sau rafturi hexagonale din lemn de stejar, care au atat rol decorativ, cat si functional. Pot fi folosite pentru a expune jucariile sau accesoriile preferate ale copilului. 

Mobilier pentru depozitare

Sunt necesare multe spatii pentru depozitare in camera unul copil. Pentru a nu limita zona de joaca, mobilierul multifunctional este o varianta foarte utila. De exemplu, o lada pentru depozitare din lemn de brad este suficient de incapatoare pentru a pastra in ordine toate jucariile. In acelasi timp, poate fi folosita ca loc pentru citit, daca cel mic este pasionat de lectura, cu ajutorul catorva perne decorative. Lada pentru depozitare din lemn de brad pe care ti-o propunem este rezistenta si incapatoare, putand fi asezata in dreptul unei ferestre, astfel incat copilul sa poata citi relaxat, la lumina naturala.

Stim ca vrei tot ce este mai bun pentru copilul tau, de aceea te invitam sa descoperi pachetele de design propuse de Interioronline. E un mod simplu de a planifica si duce la bun sfarsit redecorarea unei camere sau a locuintei. 

Milena Taranu | 24.05.2021

Vezi toate articolele

Recomandari