Patura ca element de design interior

Cum s-o folosesti

A fost o vreme cand o patura facea diferenta dintre viata si moarte. Intreaba-ti bunicii. Cu timpul, paturile au devenit un element decorativ pentru dormitor si pentru camera de zi.

Imbinarea dintre nevoia de caldura si stil a creat o adevarata bogatie in ce priveste cromatica, modelele si calitatea paturilor.

Oferta e mare, dar si plina de produse kitsch. 

Ce trebuie sa stii e ca patura potrivita poate schimba atmosfera dintr-o camera.

E un accesoriu pe care trebuie sa-l alegi abia dupa ce ai terminat de redecorat o camera. Se foloseste in sezonul de toamna-iarna pentru a pune in evidenta mobilierul dintr-o camera, pentru a da culoare si personalitate spatiului respectiv.

Pe langa utilitatea incontestabila - ce poate fi mai relaxant decat sa bei un ceai cald intr-o duminica dupa-amiaza invelita intr-o patura calduroasa?

Patura poate fi asociata si cu cateva perne decorative. Un astfel de ansamblu improspateaza atmosfera dintr-o locuinta.

Trebuie sa ai grija sa faci alegerile potrivite. Un simplu accesoriu poate darama toata munca depusa pentru redecorare.

E foarte important ca atunci cand faci planul de design sa nu te opresti doar la culoarea peretilor, pardoseala si elemente de mobilier.

In plan ar trebui sa fie trecute si toate accesoriile de care ai nevoie pentru a crea atmosfera pe care ti-o doresti in camera sau in locuinta pe care vrei s-o transformi.

E important sa te sfatuiesti cu un expert in design pentru a realiza un plan corect si amanuntit.

Poti folosi aplicatia de design dezvoltata de Interioronline pentru a redecora o camera sau intreaga locuinta.

Paturile pot crea o atmosfera de ordine si rigoare intr-o camera, de exemplu daca sunt asezate simetric pe canapea sau pe manerele unui fotoliu.

De asemenea, paturile pot crea si o atmosfera mai tinereasca, o dezordine controlata care sa activeze emotii si sa transmita o senzatie de vitalitate care pulseaza in incaperea respectiva.

Totul depinde de tine si de ce vrei sa transmiti. Locuinta ta trebuie sa te reprezinte!

Milena Taranu | 29.10.2020

Vezi toate articolele

Recomandari