O sala de fitness la tine acasa

Avantaje si dezavantaje

Nevoia de miscare a fost foarte mare in perioada de izolare. Foarte multi dintre noi au fost surprinsi nepregatiti in ce priveste posibilitatea de a face exercitii acasa.

Desi pare foarte usor, indiferent daca faci flotari, yoga, ridici gantere sau faci exercitii de mobilitate, e nevoie de o amenajare a spatiului mai mica sau mai mare.

In plus, unii dintre noi sunt atasati de un anumit tip de miscare cum ar fi alergarea, mersul pe bicicleta, inotul, sporturile cu mingea.

Ultimele doua activitati au fost aproape imposibil de practicat in izolare. Nu au putut sa inoate decat cei care dispuneau de o piscina personala sau aveau acces la mare sau ocean. Pentru cei pasionati de fotbal sau baschet a fost si mai greu, sporturile de echipa fiind interzise.

Pentru a compensa, multi dintre noi au facut miscare in casa. Cei care au dispus de mai mult spatiu, au putut sa-si amenajeze ceva permanent, ceilalti au folosit o amenajare ad-hoc pe perioada desfasurarii exercitiilor.

Ideal ar fi ca locuinta sa beneficieze de un spatiu dedicat in care sa poata fi montata o bicicleta de interior, o banda de alergare sau un stepper. Multi au astfel de dispozitive, dar nu le foloseau inainte de epidemie, iar acestea ajunsesera cuiere pentru haine si accesorii.

Izolarea a schimbat aceasta situatie, iar cererea pentru aparatele de fitness a devenit atat de mare incat toate stocurile s-au epuizat. La inceputul lunii iunie inca nu pot fi comandate benzi de alergare, biciclete de spinning sau steppere. Modelele cu cel mai bun raport calitate pret nu se gasesc. Dar aceasta e doar o situatie temporara.

Daca exista un spatiu care poate fi folosit ar trebui amenajata o zona de sport permanenta. Dar doar daca e folosita. Nu are rost sa ocupati spatiul din locuinta cu aparate mari si costisitoare daca nu sunt folosite.

In general, achizitionarea unor astfel de aparate se bazeaza pe decizii impulsive de genul celor care au legatura cu slabitul, schimbarea abrupta a stilului de viata. E bine sa le cumparati abia dupa sase luni dupa ce ati reusit cu adevarat acest lucru si ati inceput sa faceti sport in mod constant. Pana atunci, faceti-va o rutina ce tine de alergare in aer liber, sau un abonament temporar la sala pentru a vedea daca motivarea ramane la un nivel ridicat.

Fitness-ul in casa are un mare avantaj. Ajuta la economisirea timpului. Nu trebuie sa va urcati in masina ca sa mergeti pana la sala sau pana la cel mai apropiat parc. In plus, puteti face miscare in fiecare zi, indiferent de vreme.

E foarte important ca amenajarea unui spatiu permanent de fitness s-o faceti impreuna cu un designer de interior.

Folositi aplicatia interioronline.ro pentru a dezvolta propriul concept in ce priveste reamenajarea locuintei.

In ce priveste spatiile nepermanente, aici e vorba doar de a avea accesoriile necesare: gantere, coarda, covoras pentru yoga (mat), acces la un laptop daca urmariti un program de exercitii prezentate pe Youtube etc.

Trebuie sa aveti in vedere ca toate aceste accesorii trebuie depozitate intr-un fel astfel incat sa aveti acces rapid si usor la ele.

Cand cumparati o locuinta noua sau o reamenajati pe cea veche trebuie sa aveti in vedere si posibilitatile de a putea face miscare acasa!

 

Milena Taranu | 08.06.2020

Vezi toate articolele

Recomandari