O gura de aer pentru locuinta ta. De ce ai nevoie de terasa sau de balcon?

Cum sa-ti reamenajezi apartamentul ca sa poti petrece timp afara

Experienta izolarii a convins foarte multa lume de nevoia unui spatiu in care sa poate sta afara. Balconul si terasa pe care sa-si petreaca o parte din timp au capatat o importanta mare in ce priveste dezvoltarea unei locuinte.

Noroc ca-n Romania, marea majoritate a locuintelor, fie apartamente vechi sau noi, sunt prevazute cu balcon sau terasa chiar daca de multe ori dimensiunile lor sunt destul de mici.

Problema e ca, in foarte multe cazuri, acestea au fost transformate in spatii de depozitare si uscatorii de rufe.

Epidemia globala a aratat cat de important e ca oamenii sa aiba acces la un balcon sau la o terasa pe care sa poata sta, sa poata petrece o parte din timp, la aer, intr-un mod placut.

Pentru a reusi acest lucru e nevoie de o optimizare a locuintelor, de o noua viziune in ce priveste compartimentarea acestora. De exemplu, se poate renunta foarte usor la “uscatoria” de pe balcon prin cumpararea unei masini speciale de uscat rufe. Exista sisteme de prindere, astfel incat masina de spalat si masina de uscat sa stea una peste alta, ocupand spatiul unui singur aparat. Astfel se economiseste si timp. Cei care spala si usuca rufe stiu despre ce e vorba, dar mai ales se elibereaza balconul sau terasa de dictatura sforilor si a carligelor de rufe, de hainele spanzurate in siruri pe intreaga suprafata.

E important sa iei legatura cu un expert in design interior pentru a gasi solutii practice pentru balconul sau terasa ta.

Poti incepe oricand un proiect de amenajare, folosind aplicatia interioronline.ro.

Dupa ce ai reusit sa-ti eliberezi balconul ai nevoie de cateva idei pentru a mobila acest spatiu ca sa-l transformi intr-un loc placut in care poti petrece cateva ore pe zi ca sa lucrezi sau sa te relaxezi pur si simplu.

Trebuie sa tii cont de vreme si de temperatura. De exemplu, degeaba creezi un spatiu de inspiratie meditaraneeana, intr-o zona in care ploua de doua ori pe saptamana.

Conceptul de design trebuie sa vizeze flexibilitate, rezistenta la intemperii, confortul si adecvarea la stilul de viata al celor care locuiesc acolo.

Mobilierul trebuie sa fie usor si rezistent, plantele decorative sa fie adaptate la clima si la schimbarile de temperatura, accesoriile sa fie la indemana, sa nu fie numeroase ca sa nu se consume mult timp pentru a fi aduse, montate sau stranse in caz de ploaie sau ninsoare.

E util, de asemenea, sa existe posibilitatea ca terasa si balconul sa poata fi protejate printr-un sistem de ferestre mari care dispun de multe posibilitati de inchidere si deschidere in trepte, astfel incat balconul sau terasa sa poate fi folosite si pe perioada iernii. In acest caz, se pot gandi posibilitati mobile de incalzire.

Terasele si balcoanele au devenit elemente importante in economia unei locuinte. Ele ofera posibilitatea de a avea acces la aer curat fara a fi nevoie de parasirea locuintei intr-o situatie de criza epidemiologica.

Nu ezita sa iei legatura cu un designer interior pentru a duce proiectul de amenajare pana la capat. Foloseste aplicatia interioronline.ro pentru a incepe dezvoltarea conceptului.

 

Milena Taranu | 02.06.2020

Vezi toate articolele

Recomandari