Impactul pandemiei asupra casei tale. Cum o va transforma?

Acasa, un loc in care sa le faci pe toate

Pandemia a transformat locuinta intr-un mod cum nimeni nu s-ar fi asteptat. Brusc, a capatat si functia de loc in care muncim, loc in care facem sport, in care ne petrecem timpul liber, in care ne intalnim cu prietenii pe FaceTime sau WhatsApp. 

Si pana acum se mai intampla sa lucram de acasa, dar aceasta modalitate era mai raspandita printre cei cu profesii care permiteau acest tip de activitate, respectiv IT, marketing digital, consultanta, jurnalism etc.

Chiar si in astfel de situatii, munca de acasa nu era o constanta cum e acum. Pentru cel putin doua luni, casa a devenit si biroul nostru pe langa celelalte functionalitati enumerate mai sus.

Au aparut situatii dificile in care intr-un apartament de trei camere, sotul, sotia si doi copii isi desfasoara toate activitatile cotidiene. 

Adultii lucreaza, elevii invata, totul se desfasoara online. Acasa a devenit un concept mult mai complicat.

In aceasta perioada poate fi o provocare sa-ti gasesti un loc al tau, sa nu-i deranjezi pe ceilalti, dar sa poti si tu sa te desfasori.

Cel mai probabil, casa ta nu era pregatita pentru asa ceva. Nu ai suficiente laptopuri, nu ai suficiente mese de lucru, nu ai un router pregatit sa faca fata noilor solicitari, nu ai suficienta lumina naturala sau nu ai suficiente veioze pentru seara.

Dupa aceasta epidemie, lumea se va schimba. Aceasta e o certitudine, dar e greu de spus cum. 

Probabil, iesirea din izolare va fi un proces mai indelungat decat tindem sa credem in acest moment. Oamenii vor alte scopuri principale, iar protejarea sanatatii si adaptarea locuintei la situatii de criza vor fi doar doua dintre ele.

In viitorul apropiat, functionalitatea locuintei, adaptabilitatea ei la situatii de criza, posibilitatea de a lucra tot mai mult de acasa si de a rezista o perioada mai lunga de timp in perimetrul locuintei vor marca atat constructia de case si apartamente, cat si amenajarile interioare.

Daca te gandesti sa faci primul pas, iar iesirea din criza sa te gaseasca cu un plan de reamenajare pregatit, nu ezita sa incepi chiar de astazi sa-ti imbunatatesti locuinta, s-o pregatesti pentru viitor. Incepe proiectul tau online alaturi de noi!

  

Milena Taranu | 02.04.2020

Vezi toate articolele

Recomandari