Design interior pentru camera de copil

Sfaturi practice de la un designer pentru camera copilului tau

Daca nu gasesti timp sa incepi proiectul de amenajare pentru camera copilului, il gasim noi pentru tine. Venim cu solutii inspirate, integrate in bugetul, nevoile si gusturile tale. 

design camera copil.jpg

In primul rand, gandeste ca un copil si hai sa incepem cu sfaturi practice pentru mobilier:

Instaleaza-i o mini-biblioteca la nivelul inaltimii lui, ca sa-si ia singur de pe rafturi o carte de povesti.

design interior camera copil.jpg

Creeaza-i un spatiu de joaca in mijlocul camerei si delimiteaza-l printr-un covor cu textura moale, cu harta lumii ca model. Sau dedica-i hartii un perete separat, ca aspiratie de calatorii pentru viitor.

amenajare interior camera copil.jpg

Din designul ideal al camerei oricarui copil poate face parte si peretele pe care sa desenati impreuna. Nu-ti face griji, le poti sterge, e vorba de o vopsea speciala, iar designerii nostri de interior te vor ajuta sa alegi culoarea perfecta. 

camera copil.jpg

Piesa centrala de mobilier este patul, care se transforma intr-un alt spatiu de joaca. Alaturi de un dulap poate lua forma unui castel sau a unei masini de curse cu rafturi si sertare pentru haine

design camera copil mic.jpg

Copilul tau este prescolar? Ai grija ca dulapurile si comodele pozitionate pe podea sa fie ancorate in perete, pentru a nu le darama cand se joaca cu un sertar. In loc de masute de cafea, poti folosi un otoman rotund, fara colturi dure.

camera copil interior.jpg

Pentru seri de camping in apartament, instaleaza pe tavan o panza care sa-i acopere patul pe lungimi cand vrea sa se simta ca-n salbaticie. Sau care sa-l faca sa se simta ca un pirat pe o corabie cu toate panzele sus.

design interior copil.jpg

Completeaza cu sunetele de padure sau de mare de pe o tableta sau boxa inteligenta, pentru ca sigur are deja dexteritate cu gadget-urile de prin casa. Dupa gusturi, și pentru un efect extra, instaleaza pe podea un corp de iluminat rotativ care sa-i proiecteze stele pe tavan seara.

Un pat supraetajat poate lua forma unui munte si cum copiii sunt personaje curajoase, se vor distra cucerindu-l de pe scari.

camera copil design.jpg

Aminteste-ti ca toate personajele din povesti sunt in spatiul de depozitare de la indemana copilului, asa ca nu incarca peretii cu super-eroi, printese sau dinozauri, ci rezuma-te la culori deschise, pastel. Culoarea cerului senin i-ar surade? 

design camera.jpg

Amenajarea camerei copilului trebuie gandita ca o interactiune si explorare continua, asa ca fa pasii simpli spre decorul perfect cu acest gand. Designerii nostri de interior te pot ajuta si cu alegerea coltului perfect pentru un mini-balansoar impletit, suspendat de grinda sau cu suport propriu, de care copilul se va indragosti instant. 

design interior.jpg

Tot ei iti pot recomanda cum sa instalezi nori pufosi din vata pe tavan, pentru o camera de poveste.

design camera fata.jpg 

Nu te feri de perne decorative care sa mai completeze colturile camerei si care sa preintampine impiedicari. Pentru ca ai lasat peretii simpli, imbraca-le in fete de perna cu imprimeul personajelor preferate din desene, sau, mai simplu, alege unele din gama noastra de perne decorative cu geometrii vii si colorate.

amenajare camera copil mic.jpg

Designerii nostri sunt si ei personaje gata sa iasa la joaca, doar sa aiba cu cine, asa ca scrie-ne despre povestile preferate ale copilului tau. 

design.jpg

Sursa imagini: Pinterest

Milena Taranu | 22.05.2019

Vezi toate articolele