Design interior intr-o camera pentru copii

Joaca si creativitate

E o mare provocare sa gasesti solutia potrivita pentru a adapta o camera in interesul si pentru confortul unui copil. Este o tema de design interior ce implica multa creativitate si poate pentru ca ne este permis sa ne jucam mai mult, ne place de fiecare data.

Copilul tau are nevoie de un spatiu personalizat in jurul varstei de trei ani. Se poate si mai tarziu. Dar o data cu mersul la gradinita, iesirea in lume, e bine ca un copil sa aiba un loc al sau unde: doarme, se joaca, invata.

De cele mai multe ori intr-o singura camera pot locui doi frati. Am intalnit foarte multe cazuri in care parintii decid sa aloce dormitorul cel mai mare copiilor, chiar daca acesta este dormitorul matrimonial. In acest fel poata fi rezolvata cu mai mult succes nevoia de spatiu pentru toate functiunile necesare in camera unui copil. 

Amenajarea camerei pentru copii depinde foarte mult de nevoile si posibilitatile familiei.

In multe situatii, acest proces are loc inainte ca micutul sa se nasca. Aceasta e o situatie ideala, in care in apartament sau casa exista deja camera copilului – al doilea dormitor.

In acest caz, amenajarea e mult mai simpla si urmeaza pasii specifici realizarii unei camere pentru un bebelus. 

Pe langa mobilierul si decoratiunile specifice care pot prinde contur intr-o anumita tema de decorare, este nevoie sa se asigure: surse de lumina naturala, incalzirea si aerisirea optima a camerei, spatii pentru depozitare si de cele mai multe ori un pat pentru parinti (in prima faza acestia isi pot dori sa fie cat mai mult timp alaturi de copil). In fond, crearea unui spatiu sigur, protector si mai ales practic pentru copil si ingrijitori. 

Lucrurile sunt diferite atunci cand trebuie amenajata o camera pentru un copil prescolar sau scolar. Proiectul de design interior trebuie sa fie bine gandit pentru a acoperi o perioada cat mai lunga de timp si de foarte multe ori tema amenajarii are legatura cu anumite pasiuni ale copiilor (de exemplu, unii iubesc astronomia sau animalele). Si in egala masura un copil creste, se dezvolta, iar nevoile si poate lucrurile care ii plac se pot schimba radical de la un an la altul.

De aceea, e necesar ca intr-o astfel de camera proiectul de design interior sa permita posibilitatea de a adapta cu usurinta spatiul, mobilierul si decoratiunile conform noilor nevoi sau pasiuni. Este vorba de un proces care nu este intotdeauna usor. 

De exemplu, pur functional, alegerea biroului trebuie sa aiba in vedere intreaga perioada scolara. Nu poate fi schimbat in fiecare an. Scaunul de birou merita o investitie mai mare si este foarte important. Asigura o dezvoltare corecta a spatelui, prin ergonomia lui. Un scaun bun de birou trebuie sa sustina coloana vertebrala in crestere. Pentru sanatatea copilului tau merita sa investesti inteligent, chiar daca asta inseamna sa faci rabat la alte elemente din camera.

Designul interior pentru camera copilului tau trebuie sa fie adaptabil pe masura ce copilul creste si are alte nevoi sau preferinte. Si da, recomand sa tinem cont de parerile lor, (atunci cand deja sunt dornici sa le exprime), in procesul de amenajare a spatiilor. Copiii pot spune lucruri trasnite, care se pot transforma in idei frumoase, originale prin maiestria designerului interior.

Pentru dezvoltarea unui proiect de design interior e important sa contactezi un specialist.

Descopera pachetele de design propuse de Interioronline. E un mod simplu de a planifica si duce la bun sfarsit redecorarea unei camere sau a locuintei. 

Milena Taranu | 19.03.2021

Vezi toate articolele

Recomandari