Decorarea mesei de Paste

Sfaturile unui designer de interior pentru o cina memorabila

Cauti idei pentru decorarea mesei de Paste? Stim ca vrei sa inghesui in cateva zile cumparaturi, gatit si curatenie, asa ca te ajutam ca dincolo de farfurii care scartaie, vaze lucitoare si oglinzi imaculate, sa ai un design interior care sa le spuna oaspetilor ca te bucuri sa-i ai in jurul mesei. In valtoarea zilelor pline, pot fi cateva servete sau anumite pahare detaliul care schimba locul?

Sa incepem cu baza povestilor, mai tarziu a petelor de vin. Fetei de masa i se da prea putina importanta, asa ca-ti punem palaria de arhitect al decorului. Asaz-o nonformal de data asta, intr-o diagonala de 45 grade. Va destinde atmosfera inainte sa pui mancarea pe masa. „Nu, nu e pusa stramb”. Pentru cele dreptunghiulare, poti opta pentru un aranjament intim din materiale textile care-i traverseaza latimea. Asta-i va indemna pe doi invitati care nu se cunosc bine – fara stradanie din partea ta –, sa inceapa o discutie. Cele doua pot functiona si ca fâșii textile suprapuse, intr-o combinatie alb-gri. Nu te hazarda, sosesc si culorile vii.  

masa pasti.jpg

decoratiuni paste.jpg

Alege farfurii simple, albe pe care sa arunci o pata de culoare prin imprimeul verde-crud al unor servete, care imbie la atmosfera naturala. Fie ca alegi sa le impaturesti ca o funda sau ca o lebada, in functie de rabdare, leaga-le la mijloc cu o crenguta subtire sau cu un fir de sfoara. Prima continua legatura cu natura, a doua confirma eleganta din simplitatea cu care vrei sa-ti obisnuiesti prietenii si familia. 

Paharele trebuie sa sustina acelasi design interior, asa ca alege-le tot simple, fara sticla cioplita sau pictata. Piciorul unui pahar de vin, poate fi, in schimb, argintiu sau auriu, un trend confirmat in design interior, a doua pata care completeaza proaspatul padurii si vesela de succes. 

Pentru ca in echipa Interior credem ca prin detalii arati ca-ti pasa, recomandam cartoline cu numele fiecaruia si o scurta urare personalizata, ca prietenii sa vada ca ai grija de experienta lor individuala, nu doar de grup si ca iti pasa ce loc ocupa la masa.  

masa decor paste.jpg

Sa nu uiti de florile care, alaturi de bucate, binedispun oaspetii. Poate fi un aranjament de flori de camp uscate, pat in interiorul unui cos de bambus, pat pentru oua incondeiate. Pot fi fire de lalele galbene, scurtate, in trei vaze de lut, discrete si scunde, strecurate simetric printre aperitive. „Scunde” ca sa nu risti jocul „te vad/ ba nu te vad” cu cel din fata ta. 

Ouale fierte (sau cele din lemn/ plastic; de decor) pot fi un aranjament in sine. Alege sa nu le vopsesti, ci doar sa iei un fulg sau o frunza, s-o imbibi in vopsea si sa lasi o pata neagra pe coaja alba. Vopseste in negru si un carton de oua, care sa serveasca drept tava de prezentare contrastanta si eco. Poti vopsi, totusi, ouale intr-o nuanta nisipoasa, apoi sa le pui in cateva borcane de sticla, in care sa presari cateva fire de iarba. Puncte pentru designerul din tine daca vor fi asortate fetei de masa. Dar e ok sa nu fii expert si in crearea meniului perfect si in alegerea setului pentru masa, asa ca scrie-ne oricand pentru mai multe sfaturi economice si rapide legate de vesela, stil sau materiale. 

decor alb negru pasti.jpg

Nu sunt trucuri complicate, pentru ca la Interior cautam sa iti simplificam viata. O farfurie alba, o lalea si un biletel te pot desemna si gazda pentru dining-ul de Crăciun. Decorul nu e doar pentru scena, dar nu trebuie inghesuit.

paste masa decoratiuni.jpg

Daca ai nevoie de ajutorul unui specialist in interior pentru decorarea sau mobilarea casei tale vezi pachetele de servicii pentru design interior oferite de noi sau cauta in magazinul online ceva ce ti se potriveste!

Milena Taranu | 24.04.2019

Vezi toate articolele