De ce ai nevoie de o bucatarie de vara si cum sa o amenajezi

Va deveni locul preferat al familiei

Pentru inceput, da-mi voie sa-ti reamintesc cat esti de norocos sau norocoasa. Poate te-ai obisnuit deja si nu ti se mai pare mare lucru, dar sa stii ca multi oameni si-ar dori sa fie in locul tau. Da, vorbim despre faptul ca ai o casa "pe pamant", ca ai o gradina in care poti sa-ti reincarci bateriile atunci cand simti nevoia de o pauza si ca poti iesi la aer in cativa pasi. Pentru cei mai multi dintre noi, perioada de izolare din timpul pandemiei a fost deosebit de dificila, dar pentru cei care au stat inchisi cu lunile intr-un apartament a fost o incercare si mai mare.

Te-ai gandit cat timp petreci in casa pe timpul verii? Probabil destul de putin, avand in vedere ca serile de vara petrecute pe terasa sunt atat de relaxante si placute. Un alt element care poate adauga si mai mult confort in curtea ta este bucataria de vara. Tot mai multe persoane aleg sa-si amenajeze un spatiu exterior ideal pentru pregatit si servit masa, in care se aduna toata familia in zilele de weekend si de sarbatoare si care poate deveni usor locul preferat al familiei. Vezi aici un exemplu.

Amenajarea unei bucatarii de vara poate parea un proiect coplesitor, insa este o investitie care merita fiecare ban cheltuit. Este oaza de relaxare din aer liber, dupa zilele obositoare de lucru. Daca ai decis sa-ti faci o bucatarie de vara, cea mai buna modalitate de a te asigura ca totul iese exact asa cum visezi este sa apelezi la ajutorul unui arhitect si al unui designer. Specialistii nostri te pot ajuta sa transformi o zona banala a curtii intr-un spatiu excelent pentru a petrece timpul alaturi de cei dragi, prin urmare nu ezita sa ne contactezi.

Un pas important in amenajarea bucatariei de vara este alegerea locului ideal pentru asta. Sunt cateva elemente absolut esentiale de care trebuie sa tii cont. Bucataria ta de vara trebuie plasata astfel incat sa ai umbra si racoare dupa-amiaza. Iti va fi imposibil sa te bucuri de o zona frumos amenajata care este plasata in razele directe ale soarelui la orele cele mai fierbinti ale zilelor de vara. De asemenea, trebuie sa ai acces usor la instalatia de apa si canalizare, pentru ca bucataria ta din exterior va avea o chiuveta. 

In rest, totul depinde de tine si de ceea ce iti doresti de la acest spatiu. In bucataria de vara poti amplasa nelipsitul gratar, fie ca optezi pentru unul electric, pe gaz sau varianta clasica, pe lemne. O idee buna este si cuptorul pentru pizza, daca vrei sa-ti impresionezi familia si invitatii cu o pizza ca la carte. 

Constructia unei bucatarii de vara poate fi una complexa, dar poate fi la fel de bine simplificata foarte mult. Poti opta pentru o bucatarie in aer liber, neacoperita, compusa din zona de gatit sub forma unei insule, ce include chiuveta, blat de lucru si cuptor, gratar sau plita. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi in apropiere o masa de exterior, scaune si umbrela, iar rezultatul este un spatiu minimalist ideal pentru relaxare. In acest caz trebuie sa te asiguri ca toate materialele folosite, inclusiv aparatele de gatit, sunt special concepute pentru exterior.

Daca nu iti place ca ploaia sa te ia prin surprindere exact in momentul „creatiei culinare”, poti alege o bucatarie de vara acoperita. Pentru a reduce costurile, este suficient sa optezi pentru un spatiu simplu, deschis, de tip terasa. Mobilierul pentru bucataria de vara ar trebui sa includa piese special concepute pentru exterior, rezistente la apa, in cazul in care acestea sunt direct expuse.

Oricare ar fi visul tau de amenajare, te putem ajuta sa-l pui in practica. Ne poti contacta oricand pentru realizarea unui proiect de design sau arhitectura.

Milena Taranu | 24.05.2021

Vezi toate articolele

Recomandari