Cum transformi livingul in dormitor? Dar invers?

Living și dormitor: all inclusive

Ca sa-ti poti transforma livingul in dormitor si invers, trebuie sa mobilezi eficient fiecare metru pe care-l ai. Designerii nostri de interior vin cu cateva sugestii prin care poti transforma locul in care primesti musafiri sau lucrezi ziua, intr-o fabrica de vise profunde, seara.

Prima solutie la care se gandeste toata lumea intr-un spatiu mic este o canapea extensibila, dar ce te faci daca lucrezi mult, ajungi seara obosit si nu iti mai vine sa intinzi canapeaua, sa pui cearceafuri, sa le strangi a doua zi? 

In lipsa unui perete despartitor, poti crea tu unul intre pat si canapea, printr-o biblioteca deschisa din ambele parti. Asa capeti si spatiul de seara in care poti instala noptiere, o oglinda decorativa sau un corp de iluminat cu lumina calda, fara sa se suprapuna cu spatiul de zi in care canapeaua si masa de cafea raman destinatia pentru inceputul zilei, pentru lucru sau primirea oapsetilor. 

O alta delimitare intre cele doua poate fi facuta printr-un perete glisant, fie ca e din lemn, sticla sau alt material la alegere. Important e ca e alegerea ta daca ramane deschis sau inchis. Pentru un design interior boem, poti alege doua paravane din lemn cu care sa delimitezi patul, pe care sa le strangi cand vrei sa largesti spatiul, sa le unesti cand ai nevoie de intimitate. Daca esti fan al ideii de baldachin, poti lucra doar pentru izolarea patului de restul spatiului. 

 

Ca sa mai castigi podea, maximizeaza spatiul ocupat pe verticala si opteaza, spre exemplu, pentru un pat amplasat deasupra unui dulap de „talie medie” sau deasupra unei platforme care sa includa trei sertare mari de depozitare (pentru prosoape, lenjerii etc.). 

Sa nu ignori in amenajare nici spatiul destinat bucatariei, chiar daca pare neincapator. Aceeasi masa stil bar pe care mananci micul dejun poate deservi apoi ca spatiu de lucru. Picioarele de sustinere ale mesei pot deveni o mini-biblioteca sau doar cateva rafturi bune pentru depozitare. Totodata, poti opta pentru mai multe perne decorative, care sa devina multifunctionale: foloseste-le pentru scaunele de bar de la bucatarie, pentru confortul spatelui cand stai pe canapea sau aseaza-le unele peste altele si asaza-te pe noul tau taburet mobil. 

Altfel, nu uita sa profiti la maximum de lumina naturala, indiferent de compartimentare.

Amenajarea de interior poate deveni o povara cand spatiul de locuit este limitat si trebuie sa devii inventiv in ocuparea lui, dar nu trebuie sa fii singur in toata povestea asta. Designerii platformei Interior sunt pregatiti cu mai multe sfaturi practice pentru finisaje, decor si un buget echilibrat. Spune-ne ce nevoi ai, suntem la un click distanta. 

Milena Taranu | 12.09.2019

Vezi toate articolele

Recomandari