Cum salvezi camera copilului de avalansa rechizitelor?

5 sfaturi practice

Una dintre cele mai mari provocari pentru parinti inainte de inceperea noului an scolar, este cea a rechizitelor. E vorba de cumpararea acestora, dar si de depozitarea lor.

Nu numai ca trebuie sa le gasesti un loc in incapere, dar copilul trebuie sa aiba acces la ele, acestea sa fie intr-o anumita ordine inteleasa de el, sa le poata pune la loc dupa ce le-a folosit, dar si, in cazul ca raman imprastiate prin camera, sa poata fi stranse usor si depozitate rapid pana la o noua folosire.

De cele mai multe ori, lista cu rechizite e data de profesorii de la scoala si difera de la an la an, asa ca e destul de greu sa planifici dinainte de cat spatiu ar fi nevoie. Dar, totusi, trebuie pregatit unul din timp.

O alta problema care apare e conflictul dintre spatiul dedicat rechizitelor si spatiul de joaca si relaxare din camera unui copil.

In situatia creata de epidemie, spatiul de joaca din interiorul camerei e extrem de important pentru ca s-ar putea sa fie locul in care se destinde cel mai des.

Pentru depozitarea rechizitelor recomandam 5 solutii simple si eficiente:

  1. un birou bine compartimentat ar putea sa rezolve intreaga problema;
  2. o alta solutie poate fi un corp de biblioteca prevazut cu un dulap la baza, cu rafturi de dimensiuni adecvate.
  3. exista posibilitatea de depozitare si aranjare a rechizitelor - intr-o cutie mobila ce poate sta sub patul copilului. E mai greu de accesat, dar nu ocupa spatiul util din camera.
  4. rafturi montate pe pereti in zonele neutre ale camerei, reprezinta o alta solutie eleganta.
  5. cutii de marime medie, rezistente, care pot fi asezate sub birou sau masa de lucru, pot fi o alta varianta de depozitare a rechizitelor. Accesarea lor, intr-o astfel de situatie, se poate face rapid.

Solutia pe care o alegi nu ar trebui sa limiteze spatiul de joaca si de relaxare ale copilului. Acestea ar trebui amenajate in mijlocul camerei. 

E important ca joaca unui copil sa nu se reduca doar la computer sau privitul la televizor. Aceste activitati nu sunt deloc relaxante.

Pentru dezvoltarea unei solutii adaptate pentru camera copilului ia legatura cu un designer interior. Te va ajuta sa pui in practica propria viziune de amenajare a camerei.

Viziteaza magazinul online pentru a descoperi mobilierul adecvat pentru reamenajare.

Foloseste aplicatia de design dezvoltata de interioronline.ro pentru a crea un proiect de amenajare in care poti controla bugetul.

Milena Taranu | 11.08.2020

Vezi toate articolele

Recomandari