Culorile anului - Maison & Objet, Paris

Tendinte in designul interior 2020

Maison & Objet este o expozitie internationala care aduna la Paris peste 3000 de branduri de design interior. Noile tendinte in mobilier, materiale decorative, pattern-uri si culori sunt prezentate an de an pentru cele cateva sute de mii de vizitatori.

Maison & Objet 2020, pentru mine, a fost o lectie de culoare.

Anul acesta unul dintre lucrurile remarcabile a fost culoarea, reprezentata in maniere diferite si atat de bine conturata ca intentie.

Pe de o parte culorile pastelate care includ nuantele neutre ca beige-uri alaturi de verde, roz si albastrul cerului combinate in cel mai armonios mod cu putinta.

Tonurile neutre de beige sunt intotdeauna insotite de verdele plantelor si de accente decorative in culori inchise, ca accesorii sau piese mici de mobilier.

Plantele verzi fie ele naturale sau artificiale, realizate cu o acuratete deosebita, au fost vedetele acestor decoruri in culori neutre.

Vasele decorative si interioarele mobilate in materiale neutre beige, reprezinta scena perfecta pentru plantele abundente.

Se simte clar incercarea oamenilor de a aduce natura cat mai aproape de ei, in casele lor. 

Nuanta de beige apare insotita in multe cazuri de culori pastelate ca verde menta, tonuri calde de galben, albastru sau roz. Iar verdele plantelor doar accentueaza usor aceste tonuri, fara a le stirbi finetea.

Se face o trecere catre culoarea singulara – de tip “statement”, intr-un decor neutru. 

Culoarea-accent, puternica, marcheaza cu personalitate decorul. O vezi, o traiesti cu intensitate.

Betia culorilor tari alaturate impreuna: albastrul puternic, bordo, caramiziu, verdele puternic sunt nuante care nu se lasa ignorate, de un impact puternic, care parca te trezesc la viata. Totodata, te si intreaba daca poti sa traiesti zilnic alaturi de ele. Eu, una, le iubesc!

Te gandesti sa aduci aceste noi tendinte in design, de la Paris, in casa ta? Uita-te in magazinul online de mobila si decoratiuni sau apeleaza cu incredere la designerii Interior! Suntem la un click distanta.

 

Mariana Bercu | 28.01.2020

Cele mai importante schimbari pornesc din INTERIOR.

Vezi toate articolele

Recomandari