Cinci reguli in dormitor pentru un somn odihnitor

Reamenajeaza ca sa scapi de insomnie

Exista persoane care dorm fara perna, exista persoane care dorm folosind trei sau chiar si mai multe. Dormitorul e un univers al intimitatii in care, de multe ori, luptam cu insomnia.

Nu exista o solutie magica prin care sa poti transforma un dormitor intr-unul odihnitor, dar cateva sfaturi practice pot ajuta mult.

1. Indiferent daca dormi singur sau cu cineva, e bine sa ai un pat mare, larg, astfel incat sa ai posibilitatea sa te relaxezi.

2. Pernele si asternuturile trebuie sa fie de calitate, din materiale prietenoase, confortabile. 

3. E important ca dormitorul sa fie aerisit bine inainte de culcare, iar temperatura sa fie in jur de 21, 22 de grade Celsius atat iarna cat si vara.

4. Nu dormi cu aerul conditionat deschis si foloseste un purificator.

Curatenia asigura un somn de calitate. Nu fuma in dormitor si nu lasa sa se adune praful.

5. Mobilierul din dormitor trebuie sa fie simplu, practic. 

Calitatea saltelei e foarte importanta si trebuie sa fie adaptata la cerintele celor care o folosesc. Nu lasa dormitorul sa devina un loc neatragator, pe care-l eviti, plin cu obiecte inutile, haine aruncate pe jos, carti, reviste si resturi de mancare.

In fiecare dimineata, dupa ce te trezesti, fa patul, aeriseste si strange lucrurile. Dormitorul trebuie sa fie prietenul tau, sa-l regasesti cu bucurie, seara cand te intorci acasa.

Daca vrei sa-ti reamenajezi dormitorul o poti face folosind aplicatia interioronline.ro.

E foarte important sa iei legatura cu un expert in design interior pentru a gasi solutia potrivita pentru dormitorul tau.

 

 

 

Milena Taranu | 08.06.2020

Vezi toate articolele

Recomandari