AMENAJAREA DORMITORULUI

Mobilarea si decorarea unui dormitor in stil clasic-provensal

Te-ai intrebat vreodata care este locul cel mai potrivit pentru relaxare si odihna? Camera de noapte sau dormitorul este spatiul intim alocat acelei parti din zi in care ne retragem pentru a ne incarca "bateriile" - si nu vorbesc doar despre cele ale telefoanelor sau tabletelor. Este un loc personal, adesea de dimensiuni reduse in care poti gasi aceleasi piese: un pat, una sau doua noptiere, un dulap pentru haine si cateva piese auxiliare: masuta de toaleta, un scaun sau fotoliu sau chiar o bancuta.

Da, stim deja, ai o personalitate aparte si vrei ca si camera in care iti petreci timpul sa fie la fel de placuta ca si tine. Ca designer de interior pot sa te asigur ca amenajarea unui asemenea spatiu poate capata diverse forme si ambiante, in functie de stilul ales:

  • dormitorul poate fi romantic – incarcat de elemente florale in culori pastelate si linii fluide,
  • masculin - prezenta elementelor simple cu diverse texturi si o gama de culori redusa: neutra sau calda cu asocierea materialelor reci: sticla, metal, plastic in combinatie cu lemn,
  • in stil eclectic: o compozitie curajoasa de elemente variate ca design si coloristica,
  • sau chiar si intr-o atmosfera nordica: linii clare, simple, piese de mobilier ce deservesc in primul rand utilitatii.

Daca nu esti hotarat, cu ajutorul unui designer de la “interior” poti opta pentru stilul care se potriveste cel mai bine personalitatii si nevoilor tale, pentru a fi sigur ca alegerile tale corespund asteptarilor.

In cele ce urmeaza iti descriu cat de usor poate fi. Proiectul despre care iti povestesc a curpins mobilarea si decorarea unei camere aflate la etajul unei case din apropierea Bucurestiului.

Familia si-a dorit o atmosfera ce da senzatia de “acasa”: calda, eleganta dar nu pretentioasa, in culori neutre de gri si crem contrastate de game vesele de verde, rosu, albastru, toul intr-un buget mediu.

Am adaptat stilul frantuzesc provensal la cerintele familiei: de calitate dar nu foarte costisitor, elegant dar casual, simplu spre clasic dar totusi intr-un ton tineresc si relaxat.

Ai observat patul dublu, cu tablie capitonata, noptierele si masuta de toaleta cu picioarele in “X”? Impreuna cu otomanul si cu dulapul de haine au fost selectate de la producatorul de mobila in stil rustic-frantuzesc By Durieux, in finisajele alese de designer: lemn vopsit in gri-beige.

O amenajare de interior nu este completa fara obiectele ce dau savoare prin varietatea lor. Decoratiunile: cosurile de nuiele, ramele foto, oglinda, cuvertura, covorul au fost cumparate de la Zara Home iar corpurile de iluminat: veiozele, aplica si lustra de la producatorul italian Ideal Lux. Draperiile au fost facute pe comanda.

Daca iti plac culorile neutre si reci inseamna ca te-am prins in gama potrivita. Am ales griuri si beige-uri ca fundal pentru nuantele de albastru ce te imbie la relaxare si un somn cat mai odihnitor.

Dar care a fost procesul? Nimic mai simplu: familiei i-au fost prezentate initial de catre designerul nostru doua variante de concept pentru amenajarea acestei camere, dupa care, in urma unei discutii, a fost aleasa o varianta care s-a concretizat printr-o serie de materiale ce au cuprins si o lista de cumparaturi catre producatorii selectionati: By Durieux, Zara Home si Ideal Lux.

Si nu in ultimul rand termenul: proiectul s-a finalizat in sase saptamani, dupa ce toate piesele agreate impreuna cu clientii au fost comandate sau achizitionate din magazin.

Dormitorul tau ce spune despre tine? Daca inca nu stii, conturam impreuna cu tine “portretul” care te reprezinta. 

* proiect de amenajare realizat de echipa Interior: Arh. Mariana Bercu, Arh. de Interior Milena Taranu.

Tags: mobilare si decorare amenajare amenajare dormitor

Milena Taranu | 23.03.2018

Vezi toate articolele

Recomandari