Cele mai bune idei pentru a include un semineu in apartament 

Se poate! Pune-ti visul in practica!

Ce poate fi mai placut decat sa te relaxezi cu o cana de ceai cald sau cu un pahar de vin rece in fata semineului? Poate ca este un vis dificil de implinit si ai impresia ca este de-a dreptul imposibil sa ai un semineu daca stai la bloc, insa chiar se poate!

Semineul adauga un farmec aparte oricarui living si te ajuta sa transformi radical aspectul locuintei. In mod sigur va deveni elementul central al casei tale. Va atrage imediat privirea oricui iti trece pragul. Bineinteles, nu este posibil sa ai un semineu clasic, pe lemne, in apartament. Solutia este data de semineele electrice si cele pe baza de etanol sau gel special care nu scot fum si nu necesita cos. Orice varianta alegi, este foarte important sa ceri parerea unui specialist. Siguranta trebuie sa fie intotdeauna pe primul plan si integrarea unui semineu in apartament trebuie sa tina cont de legislatie si de normele de siguranta.

Primul si cel mai important factor de care trebuie sa tii cont cand alegi un semineu pentru apartament este lipsa hornului. Exista cateva optiuni interesante pe care le poti alege si care nu necesita un cos de evacuare. 

Semineul electric

O varianta usor de pus in practica este semineul electric. Acesta nu este un semineu "adevarat", adica nu va avea o flacara. Luminile LED sunt folosite pentru a imita realist aspectul unei flacari. Semineele electrice sunt dotate de obicei cu un radiator electric care va produce caldura astfel incat sa creeze ambianta pe care o obtii cu un semineu clasic.

Ofera cateva avantaje deloc de neglijat, precum montarea usoara, un pret accesibil si este sigur pentru copii si animale de companie.

Semineul cu vapori de apa

Semineul cu vapori de apa creeaza o imitatie de flacara 3D cu un aspect realist, fara sa existe, de fapt, foc. Foloseste apa pentru a crea vapori fini ce reflecta lumina si care imita foarte bine aspectul si miscarea flacarilor. Functioneaza pe baza de electricitate si apa de la robinet. Sunt sigure in apartament si sunt usor de adaptat oricarui proiect de amenajare. 

Semineul cu etanol

Daca vrei un semineu cu flacara in apartament, cel pe baza de etanol este o optiune excelenta. Flacara este obtinuta prin arderea etanolului, fara a produce fum si miros, astfel ca nu ai nevoie de un horn. Poate fi instalat oriunde in locuinta si le gasesti in numeroase forme si dimensiuni.

Semineul cu gel

Semineul cu gel functioneaza precum cel pe baza de etanol. Produce flacara si consuma un combustibil pe baza de alcool, sub forma de gel. Flacara nu degaja fum sau miros, iar semineul poate fi instalat in orice zona a locuintei tale.

Odata ce ai gasit varianta potrivita pentru tine, trebuie sa gasesti si cele mai bune solutii pentru ca semineul tau sa fie pus cat mai bine in valoare. Specialistii nostri in design interior te pot indruma si iti pot oferi sfaturile de care ai nevoie, deci nu ezita sa ne contactezi :)

Semineul tau nu este complet fara o masca de semineu, care sa-i ofere personalitate si sa-l puna in evidenta asa cum rama potrivita evidentiaza un tablou. Masca de semineu in stil vintage din lemn de brad, pe care o poti cumpara din magazinul Interioronline, este solutia perfecta pentru a-i oferi personalitate semineului. Poti alege din trei tipuri de finisaje - antichizat, vintage si ceruit - si 21 de nuante ce fac posibila incadrarea perfecta a semineului in decorul locuintei tale.

Nu ezita sa iei legatura cu specialistii nostri in design interior care te vor ajuta sa faci cele mai bune alegeri atunci cand vrei sa integrezi un semineu in apartament. 

Milena Taranu | 19.04.2021

Vezi toate articolele

Recomandari