Brad natural sau de plastic? Ce-ar zice Greta de treaba asta?

Nu stiu ce parere are Greta Thunberg despre brazii de Craciun. Banuiesc ca nu una prea buna, dar aceasta dezbatere trebuie transata. Azi, aici, acum!

Ce luam, un brad de plastic sau unul natural pentru a-l impodobi cu ocazia Craciunului?

Aceasta dezbatere se poarta in fiecare an. Cele doua tabere sunt constituite. Se confrunta, deocamdata cu argumente, si fiecare tabara are dreptatea ei.

Dar daca esti ecologist cu adevarat, prins in aceasta confruntare, nu ai nicio sansa si trebuie sa renunti la bradul de Craciun, cel putin daca nu ai copii. N-ai ce face.

brad craciun eco.jpg

Plasticul e toxic pentru natura. Planeta e sufocata de plastic, iar argumentul ca iau un brad artificial care ma tine toata viata nu prea tine. 

Toti cei care-si iau brad artificial o fac pentru toata viata, dar, in multe cazuri, eternitatea se dovedeste a fi prea lunga si “apar modele noi” de brazi artificiali sau se intemeiaza familii noi, iar brazii vechi raman in familiile vechi si se inmultesc prin diviziune ca “hidra de apa dulce”.

Cei cu brazii naturali se impart in doua categorii distincte: categoria celor care nu dau doi bani pe protejarea planetei si categoria celor care dupa Craciun incearca sa planteze brazii naturali, dar nu reusesc. Aici mai exista o subcategorie, cea a celor care cumpara brazii in ghiveci, iar dupa sarbatori ori ii arunca cu tot cu ghiveci, ori il plaseaza la o ruda de la tara si muta responsabilitatea pe umerii altei persoane.

Craciunul fara brad parca nu mai e Craciun, dar, cumva, ar trebui sa rezolvam aceasta problema.

brad eco.jpg

Ca orice provocare a umanitatii de pana acum, ea a fost rezolvata, spargand problema principala in altele mici care au fost rezolvate pe rand.

Interior online va sfatuieste sa luati un brad natural de la un distribuitor autorizat care-i cultiva special pentru Craciun si care ofera garantii ca nu-i taie din padure. 

Mai mult, recomandam sa apelati la acei distribuitori care va ofera si posibilitatea de a-i aduce inapoi dupa sarbatori (un fel de buy-back) si care-i toaca, recuperand lemnul, rasina si acele.

Nu e o metoda care ar multumi-o pe Greta, dar e una care nu foloseste plasticul si nici nu distruge Craciunul.

craciun eco brad design.jpg

Pentru mai multe informatii si consultatii in ce priveste designul unei camere sau a unui apartament nu ezitati sa-i contactati pe specialistii nostri.

Sursa imagini: Pinterest

Milena Taranu | 10.12.2019

Vezi toate articolele