Amenajare gradina in apartament

Cat de utile sunt plantele intr-o amenajare de interior?

Daca nu te-ai gandit pana acum la amenajarea unei mici gradini in apartament, gandeste-te la plantele care elibereaza oxigen pur si care ar putea elimina noxele din casa ta. Nu doar ca grabesc vindecarea pentru anumite afectiuni, dar pot elimina din stresul zilnic. 

design plante.jpg

Zilele aglomerate prin care trecem ne impiedica sa ajungem des in natura, asa ca, noi, designerii de interior, aducem natura in casa ta printr-un plan de amenajare verde. Posibil sa spui ca n-ai timp sa le ingrijesti, dar un truc motivant este sa stii ca plantele nu doar ca mentin o umiditate confortabila, dar anihileaza virusi si absorb din zgomot.

design interior plante.jpg

Poate alegi o feriga care va atrage ochii musafirilor suspendata intr-un ghiveci din tavan. Intr-un apartament mai mic, este esential sa folosesti spatiul pe verticala cand incepi un proiect de amenajare interioara verde, asa ca un sfat practic este sa le agati in cat mai multe camere. Fie ca mai alegi un ficus alii cu frunzele de un verde inchis langa canapea, fie ca pe noptiera preferi un crin de pace care are ca scop absorbtia de substante toxice sau in dormitor iti doresti o orhidee care are nevoie de mai putina atentie decat se zvoneste (un colt cu putina lumina), beneficiile sunt si estetice si sanitare. 

design interior plante amenajare.jpg

Lasa plantele decorative sa-ti invadeze toate piesele de mobilier si interiorul devine exterior intr-o secunda. Asaza-le printre carti, pe o masa de cafea, pe marginea scarilor, sau pe mijlocul unei mese, intre aperitive. Pe podea, pe birou sau pe dulapul de pantofi. Pe etajerele din balcon pe cele care cersec multa lumina. Pentru o doza mare de veselie in interior, pune-le in ghivece colorate. Va parea munca extra procesul de ingrijire, dar treptat va deveni terapie. 

amenajare interior plante design designe

Indiferent de marimea casei, designerii nostri de interior iti ofera un pachet de solutii personalizate pe marimea si forma rafturilor tale, dar si un magazin online plin cu piese de mobilier din lemn de brad care se vor potrivi – daca abia te-ai mutat – in acelasi puzzle cu plantele tale decorative sau aromatice, sau, de ce nu, cu legumele proaspat sadite pe care le poti transforma in mini gradina ta urbana. Cine stie, poate pe termen lung vei scuti drumuri la piata.

amenajare gradina.jpg

Impreuna gasim solutii practice pentru orice colt verde ai vrea sa creezi, apoi procesul de fotosinteza va face parte din procesul tau de creatie.

design interior plante verzi.jpg

Fie ca instalam plantele in jurul unei oglinzi decorative sau printre tablouri, pe pardoseala sau pe biblioteca, noi credem ca meriti un design care sa te reprezinte. Te provocam sa-ti masori spatiul, sa ne trimiti poze si sa incepem transformarea verde si oxigenata.

design interior verde.jpg

Sursa imagini: Pinterest

Milena Taranu | 13.05.2019

Vezi toate articolele