Ai nevoie de magie?

Incearca stilul Art Deco pentru apartamentul tau

A venit momentul sa-ti faci planuri de viitor. In cateva luni, pandemia va fi istorie, iar tu vrei sa recuperezi timpul pierdut. Te afli in cautarea unei viziuni unice care sa-ti transforme apartamentul. Ai nevoie de magie!

Ce-ar fi sa faci o calatorie in timp si sa alegi stilul de design Art Deco. A fost in voga la jumatatea secolului trecut si inca are resurse nebanuite. 

Conceptul Art Deco, un termen folosit pentru prima data in anul 1925, la Paris, unde a avut loc Expozitia Internationala de Arte Decorative si Industrii Moderne, este o combinatie echilibrata intre lux si simplitate. 

S-a dezvoltat ca o replica la stilul Art Nouveau, care punea accentul pe o finisare excesiva si folosirea intensa a formelor geometrice evoluate in ce priveste realizarea mobilierului si a accesoriilor din spatiile de locuit.

Adeptii Art Deco au vrut sa simplifice, dar sa nu piarda nimic din luxul si bogatia oferite de Art Nouveau.

Decorarea unui apartament in acest stil nu e o operatiune usoara. Conceptul trebuie sa fie unul evoluat si amanuntit. E foarte usor sa esueze in kitsch. De exemplu, mobilierul din perioada comunista e o forma de expresie denaturata a stilului Art Nouveau.

O reusita inseamna realizarea unui spatiu de locuit somptuos si simplu. Unul care valorizeaza lumina, dar iese din pragmatismul si austeritatea nordica atat de folosite in zilele noastre.

3 recomandari pentru un proiect de succes:

  1. Conceptul trebuie sa-l dezvolti, consultandu-te cu un expert in design interior.
  2. Recomandam sa folosesti aplicatia dezvoltata de Interioronline pentru a urmari toate fazele proiectului.
  3. De asemenea, e nevoie de un control strict al bugetului si de decizii inteligente pentru a pastra cheltuielile in limitele proiectate.

Elemente de mobilier Art Nouveau pot fi gasite cu usurinta in targuri de vechituri si anticariate. De asemenea, sunt producatori care realizeaza mobilier nou in acest stil. 

De multe ori, achizitia unor piese vechi si reconditionarea lor pot sustine conceptul de design mai bine decat o piesa de mobilier noua.

O astfel de abordare nu e una traditionala, dar te poate ajuta sa oferi apartamentului tau acel stil unic pe care ti-l doresti. 

Milena Taranu | 26.11.2020

Vezi toate articolele

Recomandari