Perna Decorativa - Iti schimba decorul si starea de spirit

Decoratiuni de interior pentru casa ta

Daca ai o pasiune pentru decoratiunile de interior sau pur si simplu nu te mai saturi de patternuri si culori vesele, o perna decorativa iti va satisface nevoia de schimbare a decorului.

In primul rand, trebuie sa stii ce si cum sa cumperi, fara prea multe batai de cap. Cauta perne decorative cu husa detasabila, din material durabile – doar asa le poti intretine cat mai mult timp si le poti schimba intre ele, in functie de sezon sau starea ta de spirit. 

Te gandesti si la buget? Daca te orientezi practic catre huse detasabile cu fermoar, poti cumpara apoi doar “invelisul” ce-l schimbi cameleonic. In felul acesta te asiguri ca apartamentul tau nu devine plictisitor ci isi schimba look-ul si accesoriile odata cu tine.

Perna ar trebui sa fie cat mai confortabila si ergonomica. Vezi din ce e facuta umplutura si adapteaza-o la nevoile si bugetul tau. Alege o perna cu umplutura eco din puf si pene, special tratate. Te vei adanci in cea mai placuta relaxare si o poti folosi atat pe canapea sau pe scaun cat si in pat, pentru un somn adanc si linistit.

Hai sa vorbim acum despre texturi si culori. In sezonul friguros ti se pare ca nuantele reci ingheata totul in jur, oricate haine calduroase ai pune pe tine? Imbraca-ti si casa in texturile potrivite: perne decorative cu huse impletite sau tricotate din materiale naturale, placute la atingere. Daca nostalgia se incapataneaza sa aduca vara inapoi, coloreaza cu o paleta vesela, in modele simple, geometrice, potrivite in orice stil de amenajare interioara. Vezi aici cateva exemple.

Pastreaza decoratiuni pe care le schimbi usor, in functie de eveniment, stare sau sezon si combina-le simplu, asortat in contraste sau nuante asemanatoare. Poti folosi perne decorative, un set de tablouri pe care sa-l schimbi rapid, chiar si un set de farfurii decorative pentru perete in acelasi ton. Nu uita, tot ce inseamna multicolor si vesel se potriveste oricand si oriunde, daca pastrezi un cadru cat mai neutru, monocrom. 

Unde le asezi? Pe o canapea gri sau crem ce accepta accesorii in orice gama de culori, pe patul asternut proaspat pentru a completa aranjamentul ce imbie la relaxare, pe spatarul scaunului (prea serios) de birou pentru a-ti binedispune atmosfera de lucru, pe bancuta din bucatarie sau hol si mai ales pe terasa sau balcon pentru a-ti aminti de culorile din natura ce astepta sa fie descoperite. Daca vine vorba de camera copilului tau, niciodata nu sunt prea multe.

Cum le combini si pentru ce dimensiuni sa optezi? Fa un mix din perne patrate si dreptunghiulare, rotunde sau cilindrice. Pentru camera copilului cauta perne decorative in forma de animale sau norisori ce pot deveni rapid, cu ajutorul imaginatiei, jucariile moi “de siguranta” care completeaza setul obisnuit de pe rafturi. Bineinteles, multifunctionalitatea lor variaza, mai ales intr-un spatiu unde creativitatea nu are limite: pernele decorative devin tabureti pe care sta turceste impreuna cu prietenii, caramizile unui igloo sau “piscina” moale in care sare din pat.

Te-am convins? Daca nu ai timp sa umbli prin magazine, ti-am usurat noi drumul catre rezultatul mult asteptat. Gasesti online, la Interior, o categorie speciala de perne si decoratiuni create de designerii nostri. Perne decorative cu huse detasabile, in dimensiuni variate, realizate in game diverse de culori cu modele simple, geometrice, ce se potrivesc in orice casa.

Nu stii ce sa cumperi sau cum sa decorezi intregul spatiu? Apeleaza la serviciile online de mobilare si decorare si un designer de Interior te va ghida pe tot parcursul proiectului.

* imagini din proiecte de amenajare realizate de echipa Interior: Arh. Mariana Bercu, Arh. de Interior Milena Taranu.

Milena Taranu | 12.09.2019

Vezi toate articolele

Recomandari