Cat costa un proiect de design interior?

Cat costa un proiect de design interior si care sunt pasii? Primul reper este suprafata spatiului ce urmeaza a fi amenajat. Citeste mai jos si alte criterii in functie de care se construieste bugetul unei astfel de amenajari!

Ai nevoie de un designer de interior si nu stii care este pretul proiectului gandit impreuna cu un specialist in amenajari interioare. Echipa de arhitecti si designeri Interior iti este alaturi si te lamureste pe scurt, in randurile de mai jos, care este costul unui proiect de design interior si ce pasi trebuie sa urmezi.

Primul mare pas este facut: ti-ai cumparat casa. Te-ai gandit la un buget, te-ai documentat pentru finisaje, mobila si decoratiuni si echipa care sa le puna in practica. Insa oricat de mult ti-ai bate capul, nu reusesti sa organizezi spatiul si lucrarile de pe santier cat mai eficient, practic si economic, pentru a-ti indeplini, la final, nevoile functionale si estetice.

Contacteaza un designer de interior. Dar cum il alegi? Ar trebui sa indeplineasca cateva calitati:

Designerul de interior are rol de „psiholog”: te asculta si apoi te sfatuieste in functie de nevoile tale. Rolul tau, ca beneficiar, este sa ai incredere in el si sa-i asculti, la randul tau, sugestiile – doar de asta ai apelat la un specialist, nu? :)

Un arhitect de interior se adapteaza la stilul tau preferat si iti transforma preferintele in solutii practice. Iti va atrage atentia daca esti pe punctul de a cumpara o piesa de mobilier scumpa care nu va incapea niciodata in spatiul pe care il ai la dispozitie si nici nu se potriveste cu restul amenajarii. Tendinta ar trebui sa fie catre un spatiu luminos si aerisit. Fereste-te sa investesti in mobila nefunctionala si neadaptata spatiului.

In sfarsit, am ajuns la buget. Cat trebuie sa pui deoparte pentru proiectul de amenajare interioara, timpul si consultanta unui designer de interior?

In general, pe piata din domeniul arhitecturii si constructiilor, preturile se calculeaza pe metru patrat, in functie de complexitatea proiectului. In oferta de servicii ar trebui sa intre: releveul spatiului, proiectul propriu zis, adaptat situatiei actuale din spatiu (de la planul electric si iluminat la instalatiile sanitare, finisaje, mobilierdecoratiunicorpuri de iluminat), optional consultanta la achizitii si urmarirea de santier. In plus, poti avea parte de organizarea economica si eficienta a bugetului si timpului tau, pentru toate lucrarile si achizitiile mentionate. Astfel, oferta de pret pe metru patrat poate varia intre 20 – 50 euro pe metru patrat. 

Ai nevoie doar de un releveu si o discutie cu titlu de consultanta? Pretul variaza, in functie de timpul acordat (deplasarea pana la fata locului, masuratorile si transpunerea lor intr-un program special, cunostintele si sfaturile specialistului).

Pretul alocat unui proiect de amenajare interioara ti se pare prea mare? Echipa de specialisti Interior a gandit pentru tine un serviciu online usor de accesat, economic si rapid, sub forma a 3 pachete: mobilare si decorare, doar decorare sau implementarea personalizata a produselor decorative Interior. Vezi preturile si restul detaliilor aici: www.interioronline.ro/pachete.

Pentru suma alocata mobilei si decoratiunilor echipa Interior a gandit un calculator de buget pe care il poti accesa de pe site-ul nostru. Fa un calcul simplu aici: www.interioronline.ro/buget .Daca suma este prea mare, nu-i nimic. Poti face achizitiile esalonat daca ai de la un inceput un proiect de design interior bine gandit pentru tot spatiul si stii clar ce trebuie sa cumperi.

Te grabesti si esti dibaci intr-ale tehnologiei? Poti crea proiectul pentru camera ta impreuna cu un designer de interior foarte simplu, printr-o aplicatie online. Vezi cum functioneaza aplicatia: www.interioronline.ro/info/8-cum-functioneaza

Sunt doar cateva etape pe care trebuie sa le urmezi pentru un rezultat rapid. Vei scuti timp si costuri suplimentare in acest fel, iar solutia gandita impreuna cu designerul de interior este gata de implementat cu urmatoarele materiale: www.interioronline.ro/info/11-ce-primesti.

Un proiect de design interior – serviciu de lux? Nu si la Interior. Noi credem in dreptul tuturor de a avea o casa pe masura propriei personalitati. Contacteaza-ne si hai sa incepem un proiect impreuna!

* imagini din proiecte de amenajare realizate de echipa Interior: Arh. Mariana Bercu, Arh. de Interior Milena Taranu.

Milena Taranu | 12.09.2019

Vezi toate articolele

Recomandari