Veioza potrivita, greu de gasit

De ce?

Lumina reprezinta sarea si piperul unei locuinte. La prima vedere, suntem inconjurati de nesfarsite oferte de corpuri de iluminat. In realitate, sunt putine care se potrivesc unui concept de design sau altuia. Mai ales daca vrei ceva specific.

Lumina artificiala contribuie din plin la realizarea atmosferei, dar confera si personalitate unei incaperi. In plus, trebuie sa indeplineasca si un important rol practic.

Veioza reprezinta imbinarea artistica intre un corp de iluminat si un accesoriu important al incaperii.

Ea te ajuta sa citesti seara, dar are si rolul de a crea atmosfera, de a scoate in evidenta anumite zone din incapere si de a tine in umbra altele.

Din pacate, in multe locuinte sunt folosite doar veiozele de dormitor pentru confort. Mai sunt folosite si cele de birou pentru lucru, dar acestea si-au pierdut din importanta. 

Odata cu raspandirea instrumentelor digitale, laptop-uri, calculatoare, tablete si smartphone-uri nu mai sunt atat de necesare din cauza luminii care vine direct de la ecrane. Poti lucra la computer si fara ajutorul unei veioze.

Pe de alta parte, rolul estetic al acestui corp de iluminat a capatat si mai multa importanta. 

Intr-o locuinta noua, atunci cand cauti sa creezi un anumit tip de atmosfera, ai nevoie de o anumita lumina. Dar in afara de aceasta nevoie, veioza este si o opera de arta. Cum e conceputa, cum e construita, forma, materialele, toate acestea o fac sa devina un element important de decor.

Veioza e un element care sustine un anumit stil al incaperii. Ea trebuie sa rimeze cu mobilierul, covorul, parchetul si cu celelalte corpuri de iluminat. Trebuie sa se integreze, dar si mai mult, sa accentueze stilul unei incaperi.

Pentru dezvoltarea unui proiect de redecorare, nu ezita sa folosesti aplicatia dezvoltata de Interioronline.

Reusita acestuia depinde si de consultarea unui specialist in design interior.

Milena Taranu | 05.02.2021

Vezi toate articolele

Recomandari