Vara in care ne-am reevaluat locuintele

Retrospectiva casei tale

Nu a fost o vara ca oricare alta. Epidemia a dat peste cap vietile tuturor. Sute de mii de oameni din Romania lucreaza de acasa, incepand din luna martie. Multi dintre cei care-si rezervasera vacante au renuntat si s-au reorientat catre calatorii locale, de weekend.

Dintr-odata, acasa a devenit si locul de munca, dar si de vacanta. Din aceasta situatie s-au nascut multe decizii.

Balcoanele si terasele sunt vedetele apartamentelor pentru ca oamenii pot sta afara, la aer, fara sa se simta in pericol. Cei care stau la case, chiar la mare distanta de oras, sunt considerati privilegiatii acestor zile. O curte inseamna libertate si relaxare.

S-au schimbat multe in aceasta vara, iar redecorarea locuintelor e un domeniu care se afla in plina revolutie.

Oamenii au nevoi diferite, solicitari diferite vizavi de locuintele lor in comparatie cu numai cateva luni in urma. 

Daca in 2019, cei mai multi erau concentrati pe cum arata o camera, astazi sunt concentrati pe ce poti face intr-o camera. Cum poti sa muncesti, dar sa te si relaxezi in acelasi spatiu? Cum poti sa nu te simti singur, desi te vezi foarte rar cu prietenii din cauza masurilor de izolare? Cum sa-ti transformi balconul pe care, pana acum, puneai rufe la uscat intr-o oaza de verdeata, culoare si aer curat pe care sa-ti poti petrece serile in fata unui pahar cu vin?

Aceste noi nevoi au venit ca sa ramana, iar in urmatorii ani, chiar daca epidemia va scadea in intensitate, oamenii se vor raporta diferit la locuintele lor. 

Se va lucra mult mai mult de acasa, vom fi mult mai preocupati de protectia sanitara, de curatenia locuintei si vom fi extrem de interesati de tot ce ne poate face statul acasa mult mai relaxant - televizoare mai bune, computere mai puternice, mobilier de gradina mai relaxant, plante colorate, aparatura de fitness rezistenta, aplicatii noi pentru sport si alimentatie sanatoasa, instalatii de gatit performante si o baie cu toate dotarile posibile. Toate acestea si multe altele vor avea o tot mai mare cautare, se vor dezvolta si vor transforma modul in care relationam cu locuinta noastra.

Daca te gandesti sa iti redecorezi locuinta, foloseste aplicatia de design realizata de interioronline.ro. Veti detine atat controlul proiectului cat si pe cel al bugetului!

Milena Taranu | 05.08.2020

Vezi toate articolele

Recomandari