Un bar de interior schimba atmosfera casei, compensand vacanta pierduta

Adaptarea locuintei la noua realitate

Ai tanjit in izolare dupa o bautura ca in vacanta. Ai cautat destinderea oferita de alcool, dupa atatea emotii si griji, dar ti-a lipsit atmosfera. 

Ne era dor de linistea dintr-o seara petrecuta pe malul marii sau macar la marginea unei piscine, dar am esuat cu o sticla de bere sau cu un pahar de vin in fata televizorului.

Va urma o perioada in care ne vom petrece tot mai mult timp in casa. Vacantele si calatoriile sunt compromise in acest an. Chiar daca restrictiile de izolare vor fi ridicate treptat, cea mai mare parte din timp o vom petrece tot acasa.

Cu putina imaginatie, se poate aduce un fragment de vacanta in sufrageria apartamentului, dar si mai mult stil si culoare.

Amenajarea unui bar nu e atat de complicata si poate fi facuta cu ajutorul mobilierului pe care il ai deja, dar se pot achizitiona si elemente specifice.

Daca nu ai resurse, o masuta de cafea asezata intr-un colt de camera, aranjarea mai multor sticle de bautura, pe categorii, in functie de gust sau de ce bei de obicei sunt doar cateva criterii pe care poti sa le folosesti. 

De asemenea ar fi utile cateva accesorii, cum ar fi: un shaker pentru cocktail-uri, vas si cleste pentru cuburi de gheata, diferite pahare care sa se potriveasca cu bauturile. Nu trebuie uitata, de asemenea, lumina. Una potrivita, pune in evidenta sticlele, bauturile si accesoriile, transformand coltul de camera in ceva exotic si colorat care aminteste de barurile impunatoare de pe marile plaje.

Pentru a obtine un bar de interior spectaculos e nevoie sa contactezi si un specialist in design interior pentru a te ajuta sa-ti pui in practica ideile. 

Daca vrei mobilier specific, unul sau mai multe scaune inalte de baroglinzi si un aranjament special de lumini, e bine sa te consulti cu un expert pentru ca ai nevoie de un concept care sa se potriveasca spatiului din locuinta ta.

Exista nenumarate solutii. De exemplu, poti masca bauturile intr-un dulap special in care sa ai si un mic frigider pentru bere si gheata, iar cand vrei sa folosesti barul, sa desfaci dulapul ca un magician, iar sticlele si lumina sa-ti transforme locuinta intr-o destinatie exotica.

Dupa experienta cu perioada indelungata de stat in casa, locuintele noastre vor trebui sa raspunda la nevoi la care nici nu ne-am fi gandit in urma cu un an de zile. Vor trebui sa raspunda la provocari legate atat de munca de acasa, cat si la tot ce inseamna destindere si relaxare.

Construirea unui bar e o incercare de a suplini nostalgia unei seri linistite de vara in care cauti o metoda placuta de a scapa de grijile de peste zi.

E foarte important sa nu faceti abuz de alcool. Iti poate pune in pericol sanatatea! 

Nu ezita sa iei legatura cu un expert pentru a-ti duce la bun sfarsit proiectul de design.

 

Milena Taranu | 29.04.2020

Vezi toate articolele

Recomandari