Un apartament cool nu e unul cu mult mobilier si multe accesorii

La ce trebuie sa te astepti

Exista multe persoane pentru care un spatiu confortabil e echivalent cu unul plin de obiecte, decoratiuni, mobilier, tablouri si fotografii.

Nu toata lumea adera la un stil minimalist, cu putine elemente de mobilier. Fiecare abordare dintre cele doua prezinta avantaje, dar si riscuri.

Pentru a crea un concept de design interior care sa mizeze pe densitate, e nevoie ca acele obiecte si elemente sa fie puse in armonie. 

Acest concept se potriveste pentru redecorarea unor apartamente vechi, mergand pe stilul clasic pentru a pune in valoare obiectele si mobilierul aflat acolo. Trebuie spus ca e o operatiune dificila. 

Daca locuinta e doar un mare depozit de vechituri, selectia si reconditionarea reprezinta procese care iau timp si implica investitii suplimentare consistente. Dar, cumva, merita. 

Daca elementele de mobilier sunt potrivite, daca decoratiunile si accesoriile au fost alese cu suflet sau reprezinta amintiri si achizitii de familie, acestea pot da noblete unei locuinte transformate astfel incat sa le puna in valoare.

Intr-un spatiu cu o densitate mare de obiecte se cauta simetria, lumina naturala si e necesara asocierea cu prospetimea florilor, a plantelor de apartament ca sa se iasa din capcana asocierii cu un depozit de mobilier vechi sau cu o camera de muzeu.

E nevoie, de asemenea, sa existe elemente calde care sa insufleteasca obiectele din jur. E foarte important ca tot ce inseamna instalatii, usi, geamuri, sertare sa functioneze ireprosabil, sa nu scartaie si sa nu dea senzatia de improvizatie. 

Un astfel de concept trebuie, de asemenea, sa tina seama si de confort. Obiectele si elementele clasice amintesc de viata intr-o alta epoca, dar in casa se traieste acum, deci functionalitatea e importanta si nu se obtine usor.

Milena Taranu | 05.02.2021

Vezi toate articolele

Recomandari