Un apartament ca o gradina

Ce trebuie sa faci ca sa nu-ti transformi locuinta intr-o jungla?

Dragostea pentru natura aduce sanatate, prospetime si culoare in locuinta ta. E firesc sa-ti placa florile si plantele de apartament.

Intr-o locuinta mica dintr-o aglomerare urbana, apropierea de natura pare imposibil de implinit.

Dar exista solutii. Inainte de a porni la drum pentru a crea in apartamentul tau zone dedicate plantelor, cel mai bine ar fi sa contactezi un expert in design interior cu care sa te consulti.

Ai nevoie de un plan. Nu poti sa-ti ingropi locuinta in plante si nici s-o transformi intr-o sera. Trebuie sa te gandesti bine inainte de a incepe un astfel de proiect.

Cateva idei de care trebuie sa tii cont:

1. Cat timp din programul tau zilnic vrei sa dedici pentru ingrijirea plantelor?

2. Ce buget ai disponibil pentru acest proiect?

3. Vrei o explozie de culoare sau multe nuante de verde?

4. Vrei abundenta sau discretie?

5. Stropitoare sau un sistem automat de udare a plantelor?

Acestea sunt doar cateva intrebari la care trebuie sa raspunzi in momentul in care decizi sa aduci natura in apartamentul tau. Pentru a mari sansele de reusita, poti folosi aplicatia interioronline.ro care te va ajuta sa-ti duci la indeplinire proiectul.

Alegerea plantelor este, de asemenea, un proces destul de dificil. Trebuie sa stii exact ce vrei. Chiar daca alegi sa iei ghivece care se monteaza pe pervazul ferestrelor de la apartament, trebuie sa te documentezi inainte ce plante alegi, cum se intretin si cum se protejeaza iarna de frig.

Sunt, de asemenea, mai multe tipuri de plante pe care le poti folosi pentru decorarea apartamentului:

  • plante in ghiveci pentru geamuri
  • plante agatatoare de interior
  • plante in ghiveci pentru terase si balcoane
  • plante in ghiveci pentru interior

Interesant e ca decorarea cu plante te ajuta sa umpli spatii goale in care pare ca nimic nu se potriveste. Poti s-o faci atat in locurile de pe podea, colturile camerelor, cat si pe verticala. Pe un suport prins de tavan poti aseza un aranjament de ghivece care sa ofere o senzatie de plutire.

Decorarea apartamentului cu plante trebuie sa dea senzatia de apropiere de natura, de salbaticie, dar controlata, in spatele careia e foarte multa munca.

E foarte important sa ai plante in locuinta ta, dar e si mai important sa reusesti sa dezvolti un concept de design interior care sa se potriveasca cu personalitatea ta, un concept care sa te reprezinte. Contacteaza-ne pentru a incepe proiectul impreuna cu noi!

Milena Taranu | 01.07.2020

Vezi toate articolele

Recomandari