Tu cu cine-ti faci ordine in dulap? 

Sfatul expertilor pentru o depozitare eficienta

Nu trebuie sa fii expert in design interior pentru a-ti face ordine in dulap. Dar nu-i asa ca e o problema care a ajuns sa te depaseasca si ai nevoie de un specialist?

In Romania sunt foarte putine locuinte dotate cu dressing, o camera speciala dedicata hainelor si pantofilor, dar nu exista femeie din clasa de mijloc care sa nu viseze la o astfel de incapere.

Depozitarea tinutelor si incaltarilor reprezinta o adevarata provocare. Traim intr-o lume in care cumparam mult, iar produsele tin si mai mult. Astfel, dulapurile devin neincapatoare.

Expertii in design interior propun doua solutii pentru a rezolva aceasta situatie neplacuta: 

  • aruncarea sau donarea lucrurilor pe care nu le mai folosesti
  • depozitarea acestora in afara locuintei

Ei sustin ca indiferent daca ai o casa spatioasa, cu spatii de depozitare, dressing si dulapuri mari, acestea, mai devreme sau mai tarziu, vor deveni si ele, la randul lor, neincapatoare.

Deci depozitarea si aranjarea eficienta a hainelor si pantofilor nu are legatura cu spatiul ci cu capacitatea noastra de a administra o astfel de problema.

In cazul aruncarii - desi e mult mai important pentru societate ca lucrurile care nu-ti mai sunt de folos sa fie donate - specialistii in design interior recomanda sa ne cream automatismul de a sorta, impacheta si scoate din circulatie lucrurile pe care nu le mai folosim. 

Pentru asta e nevoie sa facem un inventar al tinutelor macar de doua ori pe sezon, iar ce nu mai purtam sa indepartam.

Pentru ca e o activitate in dezvoltare, iar cererea este tot mai mare, s-a dezvoltat si profesia de designer de dressing-uri, o persoana care te ajuta sa sortezi haine, sa le aranjezi pe tinute si sa le indepartezi pe cele care nu-ti mai trebuie.

Cea de a doua varianta, cea a depozitarii, poate fi realizata prin inchirierea unui container aflat intr-un spatiu special amenajat in care poti stoca diferite bunuri care nu ti se mai par utile. 

E o afacere aflata la inceput in Romania, dar care se dezvolta cu rapiditate. 

In Occident, depozitele exterioare casei sunt folosite intens, fiind o solutie de depozitare extrem de populara. E adevarat ca ea implica plata unei chirii lunare pentru spatiul respectiv, dar competitia a scazut foarte mult preturile.

Descopera pe site-ul Interioronline:

Milena Taranu | 29.10.2020

Vezi toate articolele

Recomandari