Neonul din bucatarie

De ce are nevoie o casa pentru a fi frumoasa?

Plimbandu-ma intr-o seara de pandemie pe strazile din cartierul meu, nu mica mi-a fost mirarea sa observ ca-ntr-un bloc din vecini, la etajul al doilea, intr-o bucatarie, lumina venea dintr-un neon.

Nu mi-as fi imaginat ca in aceasta perioada de maximum acces la tehnologie, la produse de calitate si o multitudine de modalitati de iluminat, cineva alege neonul: o lumina rece si saracacioasa care aminteste de holurile de spital sau de o hala de fabrica.

Am prostul obicei de a trage cu ochiul in casele oamenilor cand ma plimb si-mi dau seama ca foarte multe persoane aleg sa traiasca in apartamente si case mohorate, cu mobilier amestecat, fara confort si asta nu pentru ca nu ar avea resurse ci, mai rau, n-au gust sau nu le pasa.

Pentru a trai intr-o locuinta curata, luminata si ordonata nu-ti trebuie mii de euro ca sa investesti in cel mai modern mobilier, aparatura si accesorii. E nevoie de o energie interioara si pasiune pentru frumos. Sunt apartamente ticsite cu mobilier vechi, cu obiecte de arta, cu carti si care arata foarte bine. Exista simetrie si densitate, exista o bogatie de culori si se observa personalitatea celui care locuieste acolo.

Dar cand iti pui un neon ieftin in bucatarie nu mai poti face nimic in acea incapere, doar sa mananci in picoare si cat mai repede. Tristetea si delasarea proiectate de lumina rece pe peretii incaperii o transforma mai degraba in celula de inchisoare decat intr-un spatiu in care ar trebui sa traiesti, sa te odihnesti si sa te bucuri de cei dragi.

Orice element de mobilier vechi, cu putin efort si rabdare poate fi transformat intr-o bijuterie. Lucrurile, valorizate cu gust devin elemente de sprijin ale unei case pe care o transforma intr-un spatiu de care te atasezi imediat, iti face placere sa-l explorezi in cautarea de amintiri si de oameni.

In 2021, trebuie sa luptati un pic pentru locuintele voastre. Sunt o prelungire a sufletului, o imbratisare discreta si continua a celor dragi.

Vizitati magazinul online pentru a descoperi elemente de mobilier potrivite pentru casele voastre.

Incepeti un proiect de decorare folosind aplicatia Interioronline.

Nu ezitati sa luati legatura cu un designer interior pentru a va raspunde la toate intrebarile legate de redecorarea locuintei.

Milena Taranu | 11.01.2021

Vezi toate articolele

Recomandari