Magia perdelelor, primavara din casa ta

Forta unui accesoriu

Imi amintesc ca in copilarie le uram. Trebuia s-o ajut pe mama sa le dam jos cel putin de doua ori pe an: la curatenia de primavara, inainte de Pasti, si cea de dinainte de Craciun.

Doua zile, cat geamurile apartamentului nostru ramaneau fara perdelele intrate in procesul sofisticat de spalare si uscare, aveam senzatia ca traiesc in alta casa.

Nu-mi venea sa cred cat de mult schimba atmosfera din micul apartament cateva perdele cu desene sofisticate, cusute la masina.

Astazi, sunt mii de moduri in care putem decora ferestrele: putem alege perdele bogate, dublate de draperii grele din brocart sau matase care ating podeaua. Daca nu, putem merge pe variante simple cu perdele cat suprafata geamului si draperii in acelasi ton. 

Exista viziuni diferite, dar de fiecare data, senzatia ramane aceeasi: perdelele au o forta invizibila de a schimba atmosfera dintr-o camera.

Pentru a gasi cea mai buna solutie, daca te-ai hotarat sa redecorezi, consulta cu un specialist in design interior.

Un designer Interior iti poate oferi cele mai bune si economice solutii (pentru ca perdelele si draperiile sunt intodeauna o investitie de care nu scapi).

In cultura olandeza, perdelele sunt un accesoriu inutil si prefera ca ferestrele sa nu fie impodobite sau obturate, lasand lumina naturala, nefiltrata, sa intre in case.

Acest obicei are radacini in cultura calvinista prin care olandezii lasau ferestrele libere pentru a le arata trecatorilor ca n-au nimic de ascuns. 

Dar, pe de alta parte, aceasta transparenta vaduveste interiorul de o adevarata bogatie de culoare si dansul dintre lumini si umbre.

Nu ezita sa oferi un card cadou unei persoane dragi despre care stii ca vrea sa-si redecoreze apartamentul in aceasta primavara. Iti va ramane recunoscatoare! Mergi cu incredere alaturi de echipa de designeri Interior!

Sursa imagini: Pinterest.

 

Milena Taranu | 03.03.2020

Vezi toate articolele

Recomandari