La ce trebuie sa te gandesti cand iti iei o casa sau un apartament?

Arunca o privire in viitor

Atunci cand cumperi o locuinta, e foarte important sa-ti cunosti nevoile si asteptarile. In aceasta afacere, orice pas gresit se plateste scump. De aceea, ai nevoie de o imagine clara inainte sa iei o decizie. Intr-un fel, trebuie sa te gandesti ca locuinta pe care o cumperi e pentru toata viata chiar daca dupa un timp te hotarasti s-o vinzi sau s-o inchiriezi. Valoarea ei, utilitatea ei, te vor ajuta in procesul de vanzare sau cel de inchiriere. 

E foarte important sa-ti vizualizezi viata de zi cu zi in locuinta respectiva.

Fiecare mutare intr-o casa noua implica multe alte cheltuieli

Inainte de a face pasul sa cumperi o casa conteaza ca situatia ta civila sa fie definita. Cumva, e mai bine ca atunci cand esti singur sa locuiesti cu chirie in loc sa investesti multi bani intr-o locuinta neadaptata pe care va trebui s-o vinzi in momentul in care te decizi sa-ti intemeiezi o familie.

E mult mai ieftin sa imbunatatesti o locuinta decat s-o vinzi ca sa-ti iei alta. Fiecare mutare sau achizitie vine la pachet cu un proiect de design interior mai mare sau mai mic. Trebuie o mobila noua, adaptari ale spatiului pentru nevoile tale si ale familiei, imbunatatiri ale instalatiilor, ceea ce implica alte costuri.

Pentru a tine sub control aceste cheltuieli ai nevoie de opinia unui expert in design interior. 

De aceea e important ca atunci cand cumperi sa te gandesti la viitor, cand faci un credit pentru plata unui apartament sau a unei case acestea trebuie sa raspunda la nevoile maximale si nu doar pe cele de moment. O astfel de achizitie o platesti toata viata, un credit imobiliar il returnezi in 25 - 30 de ani.

Locatia, cheia unei investitii imobiliare de succes

Cel mai important criteriu de alegere a unei proprietati imobiliare il reprezinta locul in care e amplasata. Nu ezita sa strangi informatii pentru a avea posibilitate sa intelegi in ce mod va evolua zona in care se afla locuinta pe care vrei sa o cumperi, cum va arata cartierul respectiv, strada respectiva peste 10 sau 15 ani, incearca sa afli daca exista elementele necesare care vor duce la dezvoltarea sau decaderea zonei respective.

Pentru asta e important sa te interesezi daca exista proiecte mari de infrastructura in vecinatate, daca e pe cale sa inceapa o investitie imobiliara de anvergura sau care e nivelul de infractionalitate. Toate aceste informatii spun ceva despre valoarea actuala si cea viitoare a casei tale.

Marimea casei sau a apartamentului sunt foarte importante. De asemenea, etajul la care se afla apartamentul intr-un imobil are o influenta mare asupra pretului. Nu e indicat sa cumperi o casa foarte mare daca nu ai resurse financiare suficiente incat sa-ti permiti s-o intretii. 

E foarte important ca o casa sa fie adaptata la nevoile tale. Exista nenumarate posibilitati de a optimiza spatiul dintr-o locuinta mica, dar cu toate optimizarile de consum in ce priveste apa, energia electrica si caldura dintr-o locuinta mare, acestea au un cost ridicat.

Pentru realizarea unui proiect de design interior foloseste aplicatia dezvoltata de interioronline care te va ajuta sa-ti transformi ideile in realitate.

Milena Taranu | 02.09.2020

Vezi toate articolele

Recomandari