Impactul pandemiei asupra locuintelor

Cu ce ramanem si ce vom schimba?

La inceput ne-am facut tot felul de sperante ca va dura putin. In cateva saptamani e gata, dar nimeni nu stia cu adevarat cat va dura. In luna martie, casele noastre, apartamentele au devenit cetati de aparare impotriva virusului. Singurul loc in care ne simteam in siguranta.

Si asa a ramas de atunci. Fiecare a incercat sa-si imbunatateasca cetatea, s-o faca mai eficienta in lupta cu epidemia, s-o faca mai confortabila, dar provocarile au fost nenumarate.

Scoala online, munca de acasa, stocarea alimentelor, depozitarea mastilor si a dezinfectantilor, socializarea, toate au creat obstacole in relatia cu casele noastre.

Brusc, multi dintre noi am fost constienti ca balconul e prea mic si nu poti sta prea mult afara. Curtile, oricat de mici, au devenit nepretuite in perioada pandemiei. De asemenea, proprietatile aflate in afara marilor orase au capatat o noua valoare.

Viata noastra s-a schimbat radical intr-o perioada scurta de timp, iar consecintele vor fi pe termen lung. Dupa vaccin, ne vom intoarce la vechiul mod de a trai, dar ceva va ramane, iar asta va afecta casele noastre.

In primul rand, multi administratori de companii au constatat in aceasta perioada ca munca de acasa e mult mai productiva - de la faptul ca un angajat lucreaza efectiv mai mult si pana la faptul ca e mai odihnit si mai relaxat pentru ca nu mai pierde timpul blocat in trafic sau in mijloacele de transport in comun. 

Ponderea muncii de acasa va creste mult chiar dupa sfarsitul pandemiei, iar acest fapt va modifica intregul ecosistem de construire, achizitionare si accesorizare a locuintelor.

In al doilea rand, oamenii nu vor risipi experienta acumulata in timpul pandemiei. Vor pune si ei presiune pe modul in care functioneaza aceasta industrie. Cererea de locuinte mai spatioase, mai bine impartite, cu spatii de depozitare, balcoane si terase mai mari va deveni o realitate.

Va aparea o cerere foarte mare si in legatura cu reamenajarea locuintelor. Dupa atata vreme petrecuta in case, multi au descoperit ce poate fi imbunatatit, cum se poate eficientiza un anumit spatiu sau cum poate fi adaptat la noile nevoi.

Daca vrei sa redecorezi e important sa contactezi un specialist in design interior. Te va ajuta sa-ti faci un plan realist.

Nu ezita sa folosesti aplicatia de design interior dezvoltata de Interior online pentru a incepe un proiect de redecorare al locuintei.

 

Milena Taranu | 11.01.2021

Vezi toate articolele

Recomandari