Idei pentru amenajarea terasei

Din interior in exterior

Cauti idei pentru amenajarea terasei tale? Designerii nostri iti pot recomanda cateva trucuri ca sa fie extra primitoare, pentru ca stim ca nu toti isi pot muta biroul la mare sau la munte.

Ce poti, insa, este sa faci din terasa o prelungire a locuintei si sa transferi o parte din functionalitati. De exemplu, poti instala o mini-bucatarie, ca sa nu fii nevoit sa faci nenumarate drumuri pentru a fi o gazda buna. Asta poate insemna un dulap din material plastic pentru vesela ta, care va dura in timp si in vreme nefavorabila, datorita uleiurilor naturale din compozitie.

Nu pot lipsi o plita si o chiuveta, ambele din metal, un alt material rezistent. Ca puzzle-ul sa fie complet si ca sa uiti de tine pe terasa intr-o duminica, poti adauga un mini-frigider pentru bauturi racoritoare.

Pentru ca suntem la capitolul mobilier, te poti gandi si la rafturi mai mari pentru depozitare, din fier sau lemn, care vor trece testul timpului. 

Unul dintre trendurile din amenajari provoaca designerii si sa conceapa piese de mobilier care sa functioneze atat in interior, cat si in exterior. Poti gasi o gama variata de scaune si mese din ratan, pentru mentenanta minima si posibilitatea de mutare din living, in exterior.

Un alt element pe care incepem sa-l mutam din interior pe terasa este covorul, pentru ca vrem sa ne simtim tot mai confortabil, ca in casa. Asa ca intre doua sezlonguri, de exemplu, sau in fata lor, putem pune unul subtire, dintr-o panza colorata, care va da un plus de viata spatiului si care poate aduce un plus de stabilitate pe o caramida umeda sau fierbinte, in functie de vreme.

Pentru extra confort si estetica, apelati la fotoliile-coș cu picioare de lemn cu look de anii '50, in care te poti adanci si cu 1-2 perne la spate. Unele vin cu huse pe care le poti schimba in functie de sezon, culori si materiale preferate. Sau poate te razgandesti si vrei sa le integrezi in interior.

Ca detalii, poti presara in gradina ghivece mari si rotunde, vopsite in culori care sa se asorteze mobilierului. Totodata, un element simplu si care nu se va demoda curand poate fi o masa cu doua banci vopsite intr-un bej sau gri-petrol, care sa te duca cu gandul la popasurile de picnic din calatorii lungi. 

Nu uita de corpurile de iluminat. Sunt mai multe feluri de lampi pe care le poti ascunde printre plante seara, pentru un decor intim, de poveste.

Nu uita sa frunzaresti si prin piesele de mobilier pentru balcon si terasa de pe platforma Interior. Daca gasesti ceva ce-ti place, scrie-ne. Daca nu, comanda un pachet de design interior si incercam sa gasim ceva potrivit tie.

Sursa imagini: Pinterest

Milena Taranu | 02.09.2019

Vezi toate articolele