Fiecare covor spune o poveste

Ce vrei sa exprime casa ta?

Intr-o casa, intotdeauna apar discutii interminabile intre parteneri despre ce punem pe jos. De fapt, e foarte greu sa alegi. Dar decizia poate fi usurata daca raspunzi la o intrebare ce pare simpla: ce tip de casa iti doresti?

Covoarele, culoarea lor, modelele, marimea si grosimea trebuie sa completeze atmosfera locuintei tale. Ele sunt o parte importanta ce defineste stilul casei.

Creatorul de atmosfera

Alegerea covoarelor in designul interior se face la sfarsit, atunci cand toate celelalte probleme au fost rezolvate. 

E bine sa te consulti cu un specialist in design interior pe tot parcursul proiectului de redecorare.

Pe site-ul interioronline.ro ai diverse pachete pentru refacerea designului unei camere sau a intregii case.

Covoarele sunt elementele care creeaza atmosfera din casa ta. Culorile vii, modelele geometrice pot intineri si improspata aerul dintr-o camera, pe cand cele realizate manual, sobre, cu modele orientale aduc seriozitate, eleganta si densitate.

Fiecare covor spune o poveste, iar camera e locul in care aceasta e rostita. E important sa existe armonie intre covor si toate celelelalte obiecte din camera atat in ce priveste cromatica, cat si in ce priveste geometria.

Marimea potrivita, greu de gasit

Covoarele definesc stilul camerei si de aceea, multi experti sunt de parere ca trebuie sa existe o legatura estetica intre acestea si pardoseala. 

Multi stilisti vor recomanda covoare mici care sa scoata in evidenta culoarea, stilul si finisajul parchetului. Un covor mare, care acopera intreaga suprafata a podelei mai degraba anunta ca e ceva in neregula cu aceasta, iar rostul lui este sa ascunda imperfectiuni.

Covoarele prea mici, care lasa suprafete largi de podea in jur dau senzatia de superficialitate. Exista o legatura directa intre marimea covorului si cea a incaperii. Un covor de dimensiuni reduse intr-o camera foarte mare genereaza o asimetrie suparatoare.

Pentru a dezvolta un proiect de design foloseste aplicatia realizata de interioronline. In acest fel veti reusi sa gasesti solutia perfecta in ce priveste alegerea covoarelor. 

 

Milena Taranu | 01.10.2020

Vezi toate articolele

Recomandari