Dormitorul unui barbat

Tips and tricks de la un designer de interior pentru dormitorul unui barbat

Cand vorbim sa amenajam dormitorul unui barbat, patul este piesa de rezistenta, motivul pentru care cauta oricine, de fapt, refugiu in casa.

amenajare dormitor.jpg

Asa ca iti recomandam sa incepi de acolo. Ai putea spune ca e simplu, pentru ca unii barbati au mai putine pretentii la detalii, culori, forme sau texturi si potriviri intre cele patru decat unele femei, dar in detalii si imbinarea acelor putine culori sta gustul calitatii. 

dormitor barbat design interior.jpg

Nu sunt cele mai simple decizii de luat pentru ca designul interior avanseaza constant. Cand crezi ca le-ai vazut pe toate, dai peste paturi incastrate direct intr-o platforma, spre exemplu. Platforma se transforma in dulapul orizontal al camerei, prin sertarele care sunt integrate in ea. Asta poate fi o varianta simpla, practica de instalat intr-un dormitor masculin. Platforma poate oferi si sentimentul de a fi in centrul atentiei prin treapta care trebuie urcata pana la pat si unul de siguranta - poate simboliza insula personala, ferita de negativ sau zgomotul de afara. Platforma poate substitui si o mini-biblioteca orizontala, din care sa poata fi trasa cate o carte in fiecare seara. 

design dormitor.jpg

Continua acelasi fir al intimitatii si al insulelor paturile baldachin. Fie ca e schitat dintr-un lemn de brad, sau din metal pentru insinuarea unui stil industrial, paralelipipedul dreptunghic, prin forma, ofera senzatia unui spatiu atemporal, de relaxare, separat, discret. Designul modern poate include doar cadrul paralelipiped, simplu (fara imprimeuri sau gravuri in lemn, fara perdele), acoperit doar deasupra capului si in spate cu un material textil gri, care sa intareasca ideea de protectie. Cheia sta intr-un spatiu elegant prin simplitate, dar si prin calitatea elementelor putine, deci „acoperisul” gri poate fi asortat cu o lenjerie de pat din matase, gri, ca detaliu luxos al camerei. 

dormitor barbat design.jpg

La capitolul culorilor, sa nu uitam ca opusurile se atrag. Daca folosim nuante de gri la lenjerie, la pereti, combinate chiar cu negru, e bine sa stim ca greutatea lor poate fi alternata de o fereastra care aproape ca ocupa un perete intreg si care inunda cu lumina ziua sau de instalatii de lumina care sa contureze tavanul seara, cu o lumina rece, dar discreta. Ca sa completeze efectul elegant al non-culorilor, in baie - sau chiar in camera (printr-o masa), poti opta pentru finisaje din marmura neagra sau granit. Pe langa pedanta, poate fi o trimitere si la epoca de piatra, printr-un man-cave design. Iar piatra combinata cu un cadru din lemn? Mai lipseste semineul si o sticla de vin premiat cu aur la Decanter, aceste Oscaruri ale vinurilor.

dormitor barbat interior.jpg

Daca bugetul si spatiul iti permit, da-i un spin de camping dormitorului.

design interior dormitor.jpg

Pentru o senzatie de aventura, poti folosi pentru tavan corpuri de iluminat ovale care sa dea senzatia unor ochi de submarin. Daca proprietarul camerei e, intr-adevar, aventurier, nu strica un sistem inovator pentru depozitarea: bicicletei, schiurilor, snowboardului pe perete; nici derivate de albastru in finisaje, care sa dea impresia de cer sau de maritim. De libertate.

dormitor interior design.jpg

Pentru barbatii dezinhibati, un alt detaliu progresist dintr-un pachet de amenajare de interior poate fi montarea unui perete despartitor din sticla intre baie si dormitor. Dar chiar daca peretele transparent este intre dormitor si orice alta camera, tot este un semn de deschidere.

barbat dormitor.jpg

Si echipa noastra de designeri e deschisa la orice idei buclucase, asa ca va asteptam cu descrieri de apartamente, pentru planuri de design interior si voie buna. 

dormitor matrimonial.jpg

Sursa imagini: Pinterest.

Milena Taranu | 04.06.2019

Vezi toate articolele