Dormitorul Boho Chic

Culoare si prospetime intr-un apartament modern

Stilul boho chic e o exprimare romantica, o combinatie intre influenta boema si cea hippie, adoptat si promovat de actrita Siena Miller si de fotomodelul Kate Moss.

Acest stil poate fi regasit in vestimentatie, dar a migrat si spre design-ul interior. E foarte agreat de cupluri tinere, de femei care locuiesc singure sau care impart impreuna un apartament intr-un mare oras.

Cand vine vorba de dormitoare boho, pe internet nu lipsesc imagini inspirate. Totul e foarte bine, dar intrebarea care se pune: de unde incepi cand vrei sa amenajezi o camera in stil boho chic?

Primul pas poti sa-l faci accesand aplicatia interioronline.ro.

Inspirandu-te din imaginile gasite pe net, poti incerca sa creezi o camera in acest stil.

Cum transformi in "boho" o locuinta austera sau un apartament inchiriat intr-un cartier muncitoresc dintr-un mare oras din Romania?

E foarte important sa descompui imaginea unei camere amenajate in elementele care o compun. Dupa ce ai aceste elemente, o poti recompune sau poti inlocui unele elemente cu altele astfel incat sa obtii un aranjament cu totul nou.

Ce poate fi destul de intimidant in ceea ce priveste decorul boho este faptul ca exista multe moduri de abordare a acestui stil de decorare.

Culoarea este un element important in ce priveste interiorul unui dormitor in stil boho.

Consulta un expert in design, pe interioronline pentru a obtine o lista completa de culori care se potrivesc acestui stil.

Daca esti impotriva peretilor albi, ia in considerare un perete cu accente de auriu, dar merg si nuante de safir sau de smarald. 

Daca faci parte din categoria persoanelor curajoase si vrei ceva exploziv, incearca un tapet cu un print tropical.

Trebuie sa stii ca decorul boho nu este doar pentru adolescenti si camere de dormitor de studenti care, prin acest stil, incearca sa se ascunda dezordinea. 

Decorul boho poate fi incredibil de elegant (de aici si termenul de boho-chic).

Lasa-ti imaginatia sa exploreze forme de expresie extreme. Boho-chic le suporta, dar nu uita sa cauti echilibrul si armonia. Nu exista reguli fixe cand vine vorba de decorul boho. Dar intr-un mediu fara reguli, succesul poate fi o operatiune dificila.

Culoarea, o provocare

Nu te sfii, iti poti picta peretii cu orice culoare vrei. Acesta este stilul boho, pana la urma, nu exista reguli stricte de urmat.

Dar daca doresti un aspect modern pentru dormitorul in stil boho-chic, atunci e recomandat sa folosesti culoarea alba. In special daca dormitorul tau are si sansa sa beneficieze si de multa lumina naturala.

O camera alba curata si proaspata va fi intotdeauna o scenografie frumoasa pentru elemente de mobilier din lemn, pentru elementele textile din camera ta, pentru covoare si perne decorative. 

In cazul unui dormitor boem, poti opta pentru un alb pur, sau un alb cu nuante calde. Asta, mai ales daca vei folosi o multime de elemente din lemn. Albul va pune in evidenta caldura data de nuantele naturale de lemn.

Incearca pernele decorative pentru a obtine un efect original in dormitorul tau boho-chic. Merita!

Flori, plante, elemente care te ajuta in decorare

Fiecare dormitor merita flori proaspete; de ce sa nu adaugi culoarea si parfumul lor minunat in propriul spatiu de dormit?

Desi fiecare dormitor ar trebui sa aiba cel putin una sau doua plante de casa - ele ajuta la purificarea aerului, la imbunatatirea starii de spirit si la adaugarea unei frumuseti naturale - o adevarata jungla de plante nu este deloc neobisnuita intr-un spatiu boho chic. Alege plante usor de intretinut, cum ar fi dracaena sau frunze perene chinezesti.

Elementele textile sunt un semn distinctiv al decorului boem, iar atunci cand acestea sunt catifelate, colorate si incarcate, este cu atat mai bine. 

Boho-chic inseamna creativitate in actiune. E bine totusi sa ai un plan, sa te organizezi pentru ca un proiect o data inceput, sa-l si termini. Contacteaza-ne si hai sa incepem un proiect impreuna!

Milena Taranu | 01.07.2020

Vezi toate articolele

Recomandari