Design interior in stil scandinav

Cand amenajarea minimalista intalneste multifunctionalul

Designul interior in stil scandinav duce peste tot in lume mesajul simplitatii. Dupa o revolutie sociala aparuta in tarile nordice in anii 50' au aparut materialele textile si piesele de mobilier produse in masa, accesibile tuturor. Stilul nordic, sau scandinav a ajuns in casele din toata lumea prin atuuri precum monocromatica, simplitatea designului, pretul accesibil.

Pentru un interior calm si proaspat in acelasi timp, stilul nordic propune folosirea albului in abundenta: dulapuri albe, pereti albi, masa si scaune albe. In completare pot veni cateva tablourirameperne in culori pastelate: ocru, galben pai, mai multe nuante de bej sau un maro caramel. Totul pentru a completa in armonie cu natura un spatiu deschis si aerisit.

Totodata, stilul nordic se poate traduce printr-o joaca cu geometria. Mese de cafea dreptunghiulare din sticla, prin care se vad picioarele din metal, scaune-fotolii rotative ale caror spatare sustin doar jumatate din spate sau care din contra, sunt alungite pana la crestetul capului. Aceleasi scaune care in exterior sunt gandite in intersectii de linii drepte, dar care in interior, sunt rotunjite ca un pahar de vin sectionat.

Designul nordic inseamna si o joaca cu finisajele din lemn de brad. Canapeaua de piele poate fi sustinuta de sase picioare din lemn, o masa alba cu patru laturi poate fi sustinuta de trei picioare lungi care formeaza o piramida. Sunt detalii care dau mobilierului si o calitate de exponate de la care ti-e greu sa-ti iei ochii, datorita inovatiei simpliste a designului.

Stilul scandinav implica armonie intre toate piesele aranjate simetric si intre spatiile care raman intentionat goale. Inspira ordine, aliniere si minimalism. 

Stilul scandinav nu decoreaza inutil, ci se bazeaza pe forme functionale si flexibile, care pot fi, la nevoie, convertite. O canapea poate fi imbracata intr-o husa dintr-un material textil diferit, un fotoliu se poate transforma intr-un pat, desi nu va parea.

Stilul scandinav nu tipa, atrage prin deschidere si transparenta, dar si prin practic. E un little black dress al designului de interior.

Daca iti surade ideea, da-ne un semn pe platforma Interior, unde găsesti si o gama de canapele sau comode in stil Nordic. Designerii nostri te vor ajuta sa faci alegerile potrivite.

Sursa imagini: Pinterest

Milena Taranu | 12.09.2019

Vezi toate articolele