Curatenia de primavara

E usor sa aduci un aer proaspat in casa

Mai multa lumina, mai mult optimism, un aer nou: primavara bate la fereastra, iar acum e momentul sa o aduci in locuinta ta.

Soarele alunga ultimele zile reci si mohorate din domnia iernii si te imbie sa faci prima schimbare importanta din acest an in casa ta. Curatenia de primavara e cea mai buna ocazie de a face ordine si de a obtine mai mult spatiu. 

Si stii care e partea cea mai frumoasa? Nu-i nimic complicat - din cateva miscari obtii un camin mai primitor - degeaba cureti ficare centimetru, daca interiorul ramane neprimenit si incarcat! Iata cat de usor e sa creezi spatiu si sa reamenajezi interiorul:

1. Aerisirea inseamna spatiu. Fa o mica "plimbare" de la intrare pana in celalalt capat al locuintei si strange lucrurile de care nu ai neaparat nevoie, pastrand doar ce e necesar.

2. Schimba ordinea lucrurilor. Chiar daca ai un camin decorat simplu si organizat, ii poti da un aer nou prin simpla repozitionare a mobilierului, a unui ghiveci de flori sau a unui tablou.

3. Ai nevoie de flori. Narcisele, lalelele si zambilele sunt pete vii de culoare care aduc prospetime in bucatarie. 

4. Schimba fata de masa. Alege una cu motiv floral, creand astfel senzatia de prospetime a unei gradini.

5. Alege culorile primaverii. Combinatia intre alb, galben, verde si roz iti umple casa de culoare, dand totodata senzatia de spatiu. Foloseste-le inteligent cand alegi corpurile de iluminat din bucatarie, perdelele, fotoliile si scaunele, pernele si covoarele. Poti lua legatura cu un designer interior care sa te ajute sa iei deciziile potrivite.

6. Scapa de cutiile de depozitare in care se aduna baterii, cabluri si alte nimicuri si goleste sertarele din dulapuri si birou. Pune obiectele de care ai nevoie intr-un singur loc - astfel obtii spatiu si le gasesti mai usor.

7. Strange cartile si revistele imprastiate prin toata casa si ordoneaza-le in biblioteca. Lasa pe masuta de cafea doar ce citesti in prezent.

8. Inlocuieste accesoriile in culori puternice sau inchise cu cele in nuante pascale. Foloseste prosoape albe cu insertii in culori ce dau prospetime in bucatarie. Pernele roz, galben lemon, roz pal si bleu deschis aduc primavara in living.

9. Schimba perdelele. Este una dintre modificarile cu cel mai mare impact vizual intr-o locuinta. Alege perdele in culori vii, dar semitransparente, prin care sa patrunda lumina naturala.

10. Strange covoarele groase si inlocuieste-le cu unele subtiri, de dimensiuni mai mici, in culori deschise. 

11. Un tapet schimba tot. Un singur perete de culoare inchisa poate capata alt aspect cu un tapet cu motiv floral in nuante pastel.

12. Adu lumina in dormitor. Daca e decorat in culori inchise, schimba paturile si pernele groase cu lenjerii de pat satinate, in nuante de alb sau in tonuri pastel.

13. Reorganizeaza-ti garderoba. Renunta la ce nu mai porti, asaza in dulap hainele groase si pune incaltamintea de iarna in cutii. Pune la indemana articolele de sezon - in urmatoarele luni, vor fi vedetele garderobei tale.

14. Elibereaza baia. Strange lucrurile pe care le lasi, din obisnuinta, in zona chiuvetei si a oglinzii si pune-le in dulapior sau intr-o cutie de depozitare. Da o pata de culoare acestei incaperi, aducand un vas cu o floare iubitoare de umiditate.

Nu ezita sa vizitezi magazinul interioronline pentru a-ti alege accesoriile potrivite pentru redecorare.

Milena Taranu | 30.03.2021

Vezi toate articolele

Recomandari