Cum sa traiesti si sa te simti ca un milionar intr-un apartament mic?

15 sfaturi practice

Atunci cand alegem unde locuim avem de raspuns la mai multe intrebari. De exemplu: cat de departe vreau sa fiu de centrul orasului?

O alta intrebare tine de costuri, cat de scumpa e casa sau apartamentul, cat de mare e creditul pe care-l pot lua si cat de mult timp vreau sa traiesc in noua locuinta?

In epoca exploziei tehnologice, tot mai multe persoane prefera sa achizitioneze apartamente mici, aproape de centrul orasului pentru a fi in mijlocul distractiei (spectacole, restaurante, concerte) si cat mai aproape de locul de munca pentru a nu-si petrece o buna parte din viata blocati in trafic.

In lumea noastra exista multe solutii de a amenaja un spatiu mic de locuit, dar cum transformi acest spatiu intr-unul care sa-ti ofere confortul unui milionar este cu adevarat o arta.

Mai jos prezentam 15 solutii pentru a transforma un spatiu de locuit intr-unul in care calitatea vietii, atmosfera si facilitatile sunt la standarde extrem de inalte, standardele unui cuplu de milionari stilati.

1. Prima grija trebuie sa fie ferestrele. Un apartament mic are nevoie de ferestre largi care sa lase lumina sa invadeze spatiul. De asemenea, ferestrele trebuie alese cu grija pentru ca ele trebuie sa joace si rolurile de protectie termica si acustica. Caldura si linistea sunt pilonii unei atmosfere placute.

design%20interior.jpg

2. Alege un mobilier simplu, cu linii drepte astfel incat sa nu aglomereze camera. Un apartament mic, mobilat cu o canapea deschisa la culoare si nesofisticata, salveaza sufrageria.

design%20interior%202.jpg

3. Renunta la usile de la dulapurile de haine. Intr-un spatiu mic, acestea “mananca” cativa centimetri din suprafata camerei. In locul usilor de la dulapuri, foloseste o draperie dintr-un material de calitate si intr-o culoare deschisa.

design%20interior%203.jpg

4. Hainele trebuie tinute in ordine. Intr-un apartament mic, dezordinea da senzatia suparatoare de inghesuiala. Trebuie sa ai grija ca lucrurile sa fie tot timpul la locul lor si mereu trebuie sa optimizezi, nu sa depozitezi. Tot ce nu mai folosesti doneaza si recicleaza.

design%20interior%204.jpg

5. Muzica inseamna magie. Intotdeauna cand esti acasa, mai ales daca locuiesti cu cineva, muzica de fundal creeaza o atmosfera placuta, te relaxeaza si te ajuta sa te simti bine, sa comunici excelent cu partenerul chiar si intr-un spatiu mai mic.

design%20interior%205.jpg

6. Nu e indicat sa-ti gazduiesti prietenii peste noapte daca locuiesti intr-un apartament mic. Daca nu ai camera de oaspeti, nu e cazul sa faci inovatii, sa distrugi echilibrul si atmosfera apartamentului pentru a-ti culca prietenii pe jos, in saci de dormit sau pe saltele gonflabile.

7. Nu depozita in casa discuri vechi, CD-uri, DVD-uri, carti, boxe. De aceea s-au inventat Apple Music, Spotify, Netflix si Kindle. Sunt multe boxe audio de dimensiuni mici si extrem de performante. Poti sa ai cateva carti dragi, dar trebuie sa te concentrezi strict pe ce te intereseaza. Restul, in laptop si la biblioteca.

design%20interior%207.jpg

8. Achizitioneaza aparatura de baie si bucatarie practica, deschisa la culoare si de dimensiuni mici. Nu uita ca spatiul conteaza. In mod obligatoriu ai nevoie de o masina de spalat vase, de spalat rufe, dar si una de uscat rufele. Aceste trei accesorii, desi par multe, optimizeaza spatiul si te scapa de corvoada de a cauta solutii de intins hainele, de uscare a lor, dar si de depozitare a celor murdare.

design%20interior%208.jpg

9. Cumpara vase, tacamuri si toate cele necesare intr-o bucatarie exact de cate ai nevoie, dar sa fie mici si interesante. Nu-ti incarca bucataria cu zeci de tipuri de farfurii si pahare, iar tu si partenerul tau, de cele mai multe ori, luati masa in oras.

design%20interior%209.jpg

10. E foarte important sa ai prosoape de buna calitate care absorb bine apa si se usuca repede. Prosoapele ocupa mult spatiu si de aceea ai nevoie de putine, dar practice si de calitate.

design%20interior%2010.jpg

11. In baie, pe jos, foloseste un prosop de calitate pe post de pres. E important ca excedentul de apa din timpul dusului sa nu balteasca si sa nu-ti ia mult timp sa aranjezi si sa usuci baia dupa ce te speli.

design%20interior%2011.jpg

12. Mobilierul de dormitor trebuie sa fie simplu si extrem de practic. Pentru a acoperi patul, nu folosi cuverturi inflorate sau multicolore. Acestea, vizual, dau impresia de inghesuiala, micsoreaza spatiul. Alege o cuvertura simpla, deschisa la culoare si de calitate care sa sustina impresia de spatialitate.

design%20interior%2012.jpg

13. Cand vii din vacanta sau delegatii, despacheteaza-ti valiza imediat si pune-ti lucrurile in ordine. Valizele devoreaza spatiul, ofera senzatia de dezordine si de instabilitate.

design%20interior%2013.jpg

14. Foloseste spatiul de sub pat. E extrem de util pentru a depozita multe lucruri aranjate in cutii. Poti depozita paturi, cearceafuri, perne, dar si obiecte mai voluminoase, de exemplu o cutie de vioara. Spatiul de sub patul din dormitor e un dulap ascuns, extrem de util.

design%20interior%2015.jpg

15. E foarte important sa folosesti ceea ce-ti ofera vecinatatile apartamentului in cazul in care ai invitati. Daca ai un parc in apropiere, poti organiza un picnic spectaculos pentru prieteni, daca ai o cafenea draguta, va puteti intalni acolo si nu neaparat sa va inghesuiti intr-o sufragerie minuscula.

design%20interior%2016.jpg

Secretul? Atmosfera relaxata, culorile deschise, curatenia, ordinea, muzica si energia ta pozitiva transforma un mic apartament intr-o resedinta mai pretioasa decat cea a unui milionar. :)

Daca mai ai intrebari legate de spatiul tau si vrei sa ceri sfatul unui designer de interior, alege un pachet si incepe proiectul impreuna cu noi!

Sursa imagini: Pinterest

 

  

Milena Taranu | 29.10.2019

Vezi toate articolele