Cum sa-ti decorezi apartamentul pentru Halloween si sa nu fie kitsch?

6 idei interesante cu care vei atrage atentia

Stiu ca vrei sa marchezi intr-un fel aceasta sarbatoare importanta pentru toti crestinii, cea a comemorarii tuturor celor care nu mai sunt printre noi.

E adevarat ca ea s-a transformat de-a lungul anilor, devenind tot mai comerciala. Pentru multi copii reprezinta o atractie mare datorita posibilitatii de a se costuma si de a se asocia cu super-eroii din filme.

Pe de alta parte, Halloween-ul a devenit si o sarbatoare in care poti schimba atmosfera pentru a petrece o seara alaturi de prietenii tai. Vrei sa-i impresionezi cu noul look de sarbatoare al apartamentului tau? 

Iata 6 idei simple si de mare efect cu care vei atrage sigur atentia celor dragi:

1. Atmosfera e creata de culoare si celebrul dovleac. Asa ca primul pas e sa achizitionezi trei - patru dovleci mari si copti bine, cu care sa te joci. Cea mai importanta idee e sa asociezi dovlecii cu alte plante si flori de toamna pentru a crea aranjamente interesante.

halloween design interior 1.jpg

2. Al doilea element important pentru a crea o atmosfera speciala la tine in apartament este lumina. Asa ca trebuie sa cumperi cateva becuri care dau lumina portocalie, nu foarte puternica, astfel incat sa puna in evidenta aranjamentele cu dovleci. Foarte important ar fi sa decupezi un dovleac in mod traditional, in forma de chip, iar inauntru sa asezi o lumanare intr-un suport. Traditia e traditie, iar efectul e garantat.

halloween design interior 2.jpg

3. In acest context, bomboanele sunt foarte importante. Ai nevoie de dulciuri colorate diferit si, daca la magazinele specializate gasesti unele sub forma de dovleac, nu ezita sa le achizitionezi. Aseaza bomboanele colorate in pahare si pune-le in locuri diferite prin casa, alaturi de o sursa de lumina discreta si decoratiuni din plante.

halloween design interior 3.jpg

4. Daca te consideri o persoana curajoasa, poti crea un aranjament floral la care sa atasezi elemente de recuzita din filme de groaza, un craniu, paianjeni de jucarie, o plasa care sa sugereze vechimea. Fixeaza acest ansamblu pe pervaz, spre strada, pentru a fi admirat de trecatori si invitati.

halloween design interior 4.jpg

5. Creeaza doua - trei aranjamente florale interesante, folosind coaja dovleacului pe post de ghiveci. Le poti aseza prin casa. Aceste aranjamente vor schimba intreaga atmosfera si nu mai trebuie sa muti mobile sau sa creezi efecte speciale pentru a marca sarbatoarea.

halloween design interior 5.jpg

6. Cumpara unul sau doua cosuri din nuiele in care sa asezi fructe: mere, pere, gutui si bineinteles, dovleci. Orneaza cosul cu o sticla de vin rosu de pe care ai scos eticheta, pentru a pastra ideea de traditional, vechi si mister. Aseaza cosurile pe masa din bucatarie si pregateste-te sa primesti aplauzele prietenilor.

halloween design interior 6.jpg

Poti gasi si tu alte solutii simple pentru a aduce atmosfera de Halloween la tine in apartament. Nu uita de: dovleci, lumini colorate, bomboane, flori de toamna, un craniu, paianjeni, cosuri traditionale, lumanari si vin, mult vin rosu.  

Happy Halloween! :)

halloween design interior 7.jpg

 

Milena Taranu | 28.10.2019

Vezi toate articolele