Cum sa folosesti dulapurile vintage in amenajarea casei

Le poti include in orice camera

Sa incep cu o destainuire: m-am indragostit de dulapurile vintage inca din scoala generala, datorita laboratorului de biologie. Stiu, suna ciudat. Ce treaba are biologia cu dulapurile vintage? Laboratorul din scoala mea avea peretii acoperiti cu dulapuri vechi din lemn masiv, cu usi din sticla. Rafturile erau pline de borcane si recipiente frumoase din sticla care contineau diverse specimene de plante si animale, aranjate intr-o ordine perfecta. Cu siguranta farmecul incaperii ar fi lipsit fara acele dulapuri cu personalitate. 

E ceva anume care ne fascineaza la piesele de mobilier cu aspect vintage. Poate faptul ca ofera caldura si senzatia de acasa pe care nu le putem obtine la fel de usor numai cu mobilier cu aspect modern.

Pe de alta parte, auzim des ca lucrurile nu se mai fac "ca pe vremuri". Adevarul este ca se fac, daca stii unde sa le cauti. Iar acest lucru este valabil si in cazul dulapurilor vintage, care imbina tehnologia moderna cu aspectul antichizat pe care atat de multe persoane il iubesc. 

In magazinul Interioronline gasesti multe modele de dulapuri vintage, din lemn de brad, care se pot integra perfect in orice camera din locuinta ta. Fiecare dulap este realizat cu atentie la cele mai mici detalii si poate fi configurat in functie de nevoile tale de amenajare. Patina este aplicata manual pe mobilier printr-un proces de lunga durata, conferind fiecarui produs unicitate si dandu-i un caracter a carui valoare creste in timp.

Expertii nostri in design interior iti vor oferi cele mai bune solutii pentru a incadra perfect dulapurile vintage in amenajarea casei tale. Exista varianta ideala pentru fiecare incapere, de la bucatarie, living si pana la hol sau chiar baie. 

De exemplu, un dulap vintage cu usi din sticla va putea deveni piesa de mobilier cheie din livingul tau. Iti permite sa expui decoratiunile preferate sau sa creezi o minigalerie daca ai pasiunea de a colecta anumite obiecte, precum farfurii vechi sau de colectie. Iar daca preferi un look interesant si original, poti sa pui in dulapul cu usi din sticla cateva plante pentru a crea aspectul unei sere fermecatoare din trecut.

Bineinteles, dulapurile vintage nu pot lipsi din bucatarie. Este camera in care se incadreaza perfect, oricare ar fi tipul de amenajare. Corpurile de mobilier cu aspect vintage pot fi asociate cu succes cu cele moderne astfel incat sa obtii un decor inedit. 

Pentru bucatarie ai varianta de a alege un dulap vintage de tip bufet, cu spatii pentru depozitare inchise si deschise. Se potrivesc foarte bine cu accesoriile si ustensile de bucatarie din cupru sau alama, care sunt si decorative, nu doar practice.

Dulapurile vintage se incadreaza perfect si in dormitor, un dulap din lemn de brad fiind varianta ideala de a-ti pastra hainele in cea mai buna forma, departe de lumina si praf. Poti alege finisajul si culoarea dulapului de haine astfel incat sa se adapteze schemei cromatice din dormitorul tau. De asemenea, poti opta pentru diferite configuratii de sertare si rafturi care sa se potriveasca cel mai bine cu garderoba ta. 

Daca nu stii ce sa alegi, unul dintre designerii nostri te poate ajuta sa descoperi cum ar trebui sa arate dulapul vintage ideal pentru fiecare camera din locuinta ta. Nu ezita sa ne contactezi, iar daca ai inclus deja dulapurile vintage in amenajarea casei tale, asteptam cu interes sa ne trimiti cateva imagini.

Milena Taranu | 19.04.2021

Vezi toate articolele

Recomandari