Cum să construiești sufletul unei locuințe?

Cu lumină și culoare

Isi mai aminteste cineva de apartamentele din anii ’80 cele in care multi dintre noi au crescut? 

In memoria noastra poate au ramas pline de lumina si bucurie. Acolo sunt multe clipe dragi noua, dar daca ne-am intoarce in timp, cred ca unul dintre cele mai mari socuri ar fi ca in acea lume n-am gasi culoarea.

In perioada dictaturii comuniste a fost si o mare criza a culorilor pe langa toate celelalte crize. Era o lume gri, apartamentele aveau doar nuante de maro, date de bibliotecile si vitrinele lacuite. Pardoseala era acaparata de un linoleum la fel de maro ca si restul casei, parchetul fiind rar si foarte scump.

Astazi am recuperat culorile si le putem aduce in casele noastre. De aceea e important sa ne redecoram locuintele de cate ori avem ocazia.

O sufragerie in care ai vopsit peretii, ai schimbat tamplaria geamurilor, ai montat aer conditionat, dar si un nou sistem de incalzire are nevoie si de suflet, de stil. 

E pacat ca toata aceasta investitie sa fie irosita din cauza unei redecorari ratate.

E foarte important sa realizezi din vreme ca o camera de zi are nevoie de doua elemente vitale, lumina si culoare. In lipsa lor, incaperea nu va fi primitoare si relaxanta. Vei ezita sa-ti petreci timpul in ea.

Pentru ca operatiunea de redecorare sa fie reusita, e indicat sa iei legatura cu un expert in design interior. Te va ajuta sa-ti cristalizezi un concept si sa-l pui in aplicare.

Dupa ce ai reusit sa rezolvi problemele de functionalitate din camera, e important sa te concentrezi pe atmosfera acesteia. Cum ar veni, sa-i construiesti sufletul. Uneori e o operatiune mai complicata decat iti poti imagina. 

Pentru acest demers ai nevoie de imagine - fotografii, picturi, printuri cu ajutorul carora sa decorezi peretii. 

Ai nevoie de plante prin care sa creezi o legatura cu natura, sa oferi prospetime camerei si, de asemenea, ai nevoie de cateva decorartiuni: perne, paturi, lumanari decorative, mici figurine de metal sau portelan cu ajutorul carora aduci culoare si stil incaperii. Ii transmiti ceva din personalitatea ta.

Nu are rost sa redecorezi o camera sau un apartament daca nu vrei sa te reprezinte. Locuinta trebuie sa fie o prelungire a personalitatii celor care traiesc acolo.

Descopera oferta de perne decorative marca “Interior”.

Descopera oferta de tablouri canvas marca “Interior”

Milena Taranu | 28.10.2020

Vezi toate articolele

Recomandari